Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Favoritsted. Jimmy Colding elsker at tage på bl.a. Granola på Værnedamsvej på grænsen mellem Frederiksberg og København - et stenkast fra, hvor han bor.
Foto: Ditte Valente

Favoritsted. Jimmy Colding elsker at tage på bl.a. Granola på Værnedamsvej på grænsen mellem Frederiksberg og København - et stenkast fra, hvor han bor.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Zididadas forsanger: »Jeg lever midt i det vildeste madmekka«

Efter 20 års madlede har musikeren Jimmy Colding lært at sætte pris på gode måltider.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Everyday’s a holiday«, skrålede Jimmy Colding lystigt i begyndelsen af årtusindet, da han som forsanger i bandet Zididada hittede med landeplagen ’Zididada day’.

Både musiker og mantra er blevet ældre, men alligevel slår han stadig på tromme for, at hver dag skal lugte lidt af ferie. Selv lader han aldrig muligheden for en god koncert eller en bytur med kæresten passere. Og så har den selvudråbte 'hverdagslivsnyder' et mere indgående kendskab til Vesterbros biografer og kulinariske oaser end de fleste.

LÆS OGSÅ

»København er jo eksploderet med fede spisesteder de seneste år, især her omkring Værnedamsvej, hvor jeg bor. Jeg elsker at tage ned på Granola eller Viggo og bare få en omelet. Det er fantastisk og koster næsten ingen penge. Der er Famo i Saxogade – det vildeste gourmet, og Lélé eller Madklubben på Vesterbrogade. Og så har jeg ikke engang taget hul på de indiske og pakistanske og thailandske endnu. Jeg lever jo midt i det vildeste madmekka«, mener musikeren, der er aktuel med et nyt album midt i maj.

Hvad er dit forhold til mad?
»Jeg har faktisk lidt af madlede, indtil jeg var i begyndelsen af tyverne. Det var ikke en spiseforstyrrelse, men gik simpelthen ud på, at jeg ikke gad spise og bare ikke interesserede mig for mad. Det var heller ikke noget, der blev prioriteret særlig højt i mit barndomshjem, hvor aftensmaden godt kunne bestå af toast eller fiskefingre eller en pakke ravioli fra Aldi. Det bliver man sgu ikke kulinarisk af«.


Hvordan har det ændret sig?
»Min kæreste er datter af en kok og er selv en gudbenådet kok, så da jeg endelig blev præsenteret for rigtig god mad, fik jeg virkelig smag for det. Og i dag betyder mad og varieret mad rigtig meget for mig«.

Køber du økologisk?
»Så vidt det er muligt, køber jeg økologisk, når det gælder kød, brød, mælk, smør, æg og andre basisvarer. Men jeg kunne aldrig drømme om at købe en lille indtørret ingefær, bare fordi den er økologisk«.


Hvordan forkæler du dig selv?
»Jeg griber alle chancer for at tage ud og spise, gå i biografen, til koncerter og i det hele taget gå ud og feste med min kæreste. Selv om vi er blevet forældre, er der ikke noget, der ikke kan lade sig gøre. For eksempel havde vi vores datter med på Roskilde Festival, da hun var tre måneder«.


Hvor tit går du i biografen?
»Det er helt klart mere end én gang om ugen, og nogle gange kan jeg godt gå i biffen 3-4 gange på en uge. Jeg har Imperial, Dagmar og Palads lige rundt om hjørnet. Og Vester Vov Vov ligger lige ved siden af, hvor jeg bor. Det er en dejlig, lille skæv biograf. Og meget intim«.


Hvad betyder film for dig?
»For mig er film en slags helle og en måde at koble af fra en travl hverdag på. Når jeg sidder der i biografen i mørket, er jeg 100 procent fokuseret på det, der sker på lærredet. Telefonen ringer ikke, og det kan ikke ringe på døren«.


Hvordan er dit tv-forbrug?
»Jeg har faktisk ikke noget tv-forbrug. Hvis det en sjælden gang kan lykkes mig at se en TV-avis, er det det. Og jeg har ikke lært at streame TV-avisen endnu, så nogle gange kan jeg være håbløst bagud«.


Sparer du op?

»Nej, det gør jeg ikke, men jeg ville gerne. Jeg er økonomisk ansvarlig og bruger aldrig mere, end jeg har. Men det med opsparing bliver aldrig rigtig til det store, for jeg når altid at bruge pengene på et eller andet, jeg synes er vigtigt«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden