Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Transport. 33-årige Cecilie Stenspil har en Volvo fra 1965.

Transport. 33-årige Cecilie Stenspil har en Volvo fra 1965.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Cecilie Stenspil: Jeg parkerer for 1.000 kroner om ugen

Parkering kan godt blive dyrt, når man som Cecilie Stenspil skal dubbe, speake reklamer og øve til rollen som Robin Hoods bedre halvdel på én og samme dag.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er drøn på Cecilie Stenspil. Hun er bare 33 år gammel, men har allerede portrætteret alskens superkvinder – de offervillige, hårdtslående og rapmundede af slagsen.

Lige nu går det over stok og sten – og på hest – i Dyrehaven, hvor hun fra 29. maj spiller Lady Marian i Det Kongelige Teaters sommersatsning, ’Robin Hood’. Hvis hun altså ikke lige har travlt med at lægge stemme til tegnefilm, lave reklamespeaks eller optage en indtil videre hemmelig tv-serie. Og det kræver en bil at styrte sådan rundt, fortæller hun.

LÆS OGSÅ

»Min bror og jeg har lige købt den her virkelig fede Volvo fra 1965, så den kører jeg blandt andet i, når jeg skal nå rundt til det hele. For ellers kan jeg ikke nå fra fire forskellige dubbesteder og så til Dyrehaven på én dag. Jeg ville ønske, jeg kunne bruge det offentlige, men det er fysisk umuligt. Det er en stor udfordring at nå alle tingene – og så selvfølgelig at finde en parkeringsplads. Jeg skal jo ind og holde, ligesom alle de andre også skal ind og holde!«.

Hvor meget bruger du på parkering?

»Det kan snildt løbe op i 1.000 kroner om ugen, hvis jeg har travlt. Når jeg holder foran Det Kongelige Teater, koster det mig 300 kroner om dagen. Det lyder helt sort, men det er sandt. Jeg øver mig i at finde de steder, hvor det ikke er så dyrt, men inde i midtbyen koster det – jysk sagt – virkelig mange penge at holde i lang tid«.

Hvad spiser du, når du drøner rundt?

»Jeg snuser rundt i byen og forsøger at finde noget sundt. Tit bliver det en friskpresset juice og en sandwich eller en salat, fordi det er hurtigt. På Soupanatural på Skt. Hans Torv kan man få en hurtig suppe. Ellers bliver det Joe And The Juice, og nogle gange kan jeg være heldig at få noget i Det Kongelige Teaters kantine, men det er svært at tage med. Juice hjælper på alt, når man har travlt«.

Påvirker din travlhed din sundhed?

»Jeg elsker at lave mad, men jeg har ikke tid til at fylde mit køleskab op. Derfor bliver det ofte noget togo-agtigt, og det er selvfølgelig en udgift oveni, fordi det er billigere at lave det selv. Men jeg prøver at spise sundt, for ellers kan jeg ikke have det energiniveau, jeg skal have, når jeg for eksempel skal ride på en hest i seks timer. Så skal man være rimelig frisk i bøtten«.

Du er glad for kager og sukker. Hvor glad?

»Rigtig glad! Så jeg holder mig i kort snor. Men jeg falder nogle gange i med en masse dejlige kulhydrater i en eller anden skøn pose lakrids lidt senere på dagen … Det er en familiesvaghed«.

Hvor meget søvn har du brug for?

»Når jeg arbejder så meget, kan jeg snildt sove ti timer i døgnet. Det kommer an på, hvor langt jeg er nået med en forestilling. Hvis jeg synes, jeg er med, sover jeg meget. Hvis jeg synes, vi har travlt, har jeg svært ved at falde i søvn. Det tror jeg, de fleste kender«.

Yndlingssteder i Danmark?

»Det kan både være det fynske øhav, på en klippe i Svaneke eller i Det Kongelige Biblioteks Have i København. Det er sådan et lille frimærke i København, som få kender. Dér kan man godt finde et hyggeligt hjørne og sidde med en bog i flere timer«.

Hvad er dit næste store køb?

»Hvis jeg sparer rigtig længe op, bliver det en bamsestol designet af Wegner. For man sidder helt fantastisk i den. Men så skal jeg virkelig spare op«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden