Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Sandal. »Jeg har aldrig købt så dyre sko før. Jeg synes, de er flotte«, fortæller Elsebeth Egholm om sine sorte Stuart Weitzman sandaler købt i London for 3.000 kroner. Bilen er en solid Skoda Fabia. Foto: Peter Hove Olesen

Sandal. »Jeg har aldrig købt så dyre sko før. Jeg synes, de er flotte«, fortæller Elsebeth Egholm om sine sorte Stuart Weitzman sandaler købt i London for 3.000 kroner. Bilen er en solid Skoda Fabia. Foto: Peter Hove Olesen

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Elsebeth Egholm: Min mobil kostede 200 kroner, mine sandaler kostede 3.000 kroner

I hverdagen slår Elsebeth Egholm ikke vildt ud med dankortet, men hun elsker sine nye sandaler.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det vilde liv med krudt, kugler og kidnapninger overlader hun til sin hovedperson Dicte Svendsen.

Selv træder Elsebeth Egholm snarere lidt vande for tiden, fordi hun endnu ikke er kommet i gang med en ny bog.

Så er der måske masser af tid til at shoppe?

»Jeg kan godt finde på at købe dyre ting som lækkert tøj og en ordentlig computer, men jeg er jo fra Jylland, så jeg er også meget fornuftig med pengesager. Som forbruger er jeg nok lidt kedelig og praktisk anlagt«, siger den 52-årige succesforfatter, som bor i et »fornuftigt og praktisk hus« i den beskedne del af Risskov i Aarhus.

Hvordan driver du og din kæreste jeres husholdning?

»Den deles vi meget om. Jürgen har tre drenge på 16, 19 og 21 år, som tit spiser her, og de kan tage fra. Drengene plejer at sige, at hos os får de fedt, kål og kartofler. Jeg tror, det betyder noget i retning af, at vi laver traditionel mad«.

Er du til økologi?

»Der er intet system for, hvornår jeg er politisk korrekt. Op til weekenden kan jeg nok finde på at købe mere kvalitetsagtigt, men jeg kan også sagtens finde på at købe en pappizza fra kummefryseren. Det er ikke noget, jeg går op i«.

Hvor køber du ind?

»I de lokale supermarkeder. Hvis det skal være lidt bedre, handler jeg på et lille torv i nærheden, hvor der er en slagter, fiskehandler og grønthandler. Det er dyrere, men også bedre. Vi har for nylig købt et lam, som vi har haft stor glæde af«.

Har du nogle interesser?

»Vi går til dans hos Marianne Eihilt, som har et dansestudie fem minutter herfra. Vi danser standard og latin og har lige fået en femårsnål. Der er en god atmosfære, og man får virkelig rørt sig. Den dag spiser vi havregrød til middag«.

Er du forbruger af ny teknologi?

»Jeg taler i en Nokia, som jeg købte i Føtex for 5-6 år siden for 200 kroner. Den er uopslidelig. Jeg er ikke særlig god til teknologi og har overvejet at tage et kursus i iPad. Men så kom nærigheden op i mig, for de kunne komme hjem til mig en halv dag for 4.000 kroner, og det kan da ikke passe. Jeg købte en iPad for et år siden, men har ikke fået den på nettet«.

Hvorfor købte du en iPad?

»Jeg skulle jo vise, at jeg kunne være med på bølgen. Faktisk købte jeg den primært til at læse bøger, når jeg skal rejse. Sidst jeg havde den med, glemte jeg dog opladeren, så det står rigtig sløjt til, kan du nok høre«.

Du ligner altid en, som lige har været til frisør. Er det tilfældet?

»Min frisør er et kapitel for sig. Jeg er simpelthen så glad for min frisør Klaus Thy i Aarhus, og det er sted, hvor jeg ikke sparer. Det skal bare være i orden. Klaus har for længst lagt en linje for mit hår, og det koster, hvad det koster«.

Hvor meget?

»Det er nok et par tusind hver gang. Klaus ved nøjagtigt, hvad han skal gøre for, at mit hår er gråt med stil«.

Hvordan transporterer du dig rundt?

»Jeg kører i en nogenlunde ny Skoda Fabia, og før den kørte jeg også Skoda Fabia. Jeg er ud af en meget praktisk familie, hvor bilen skal være ordentlig og skal kunne holde«.

Så du cykler ikke?

»Jeg er ikke cyklist. Her er fine cykelforhold, så jeg burde anskaffe mig en cykel. Det står på min ’to-do’-seddel. Jeg har ikke cyklet, siden jeg var ung, men tror nok, jeg kan huske, hvordan man gør. Nu skal man så også have en cykelhjelm«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden