Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

BELASTNING. Musikeren Rasmus Walter får lavet manicure en gang om ugen på sin pegefinger, som han ellers ville overbelaste, når han spiller guitar..
Foto: Martin Bubandt

BELASTNING. Musikeren Rasmus Walter får lavet manicure en gang om ugen på sin pegefinger, som han ellers ville overbelaste, når han spiller guitar..

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rasmus Walter: »Jeg får lavet manicure en gang om ugen«

Musikeren Rasmus Walter, der spiller på Northside Festival næste søndag, løfter sløret for en lidt opsigtsvækkende udgift

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Indtil for to år siden var han frontmanden i rockbandet Grand Avenue.

Så gik han solo - denne gang med dansk som tungemål - og det har kastet mange nye spillejobs af sig.

I den kommende uge sætter han strøm til guitaren i fødebyen Aarhus, når han søndag aften lukker Northside Festival.

Resten af året er allerede booket med koncerter, fortæller han, og det er noget, der kan mærkes på pengebeholdningen.

LÆS ARTIKEL

»Som musiker går det op og ned. Jeg plejer at sige, at man kører på 50 procent talent og 50 procent held i forhold til sin indkomst. I hårde tider lærer jeg mig selv at leve på en sten, så jeg sætter rigtig stor pris på, når pengene er der. Lige nu spiller jeg så meget, at jeg ikke skal bekymre mig om hverken husleje eller mad«.

Til gengæld har Rasmus Walter en anden bekymring. Han slider nemlig så meget på sin pegefinger, når han er ude og spille, at han har været nødsaget til at søge alternativ hjælp.

Hver uge får han i en manicureforretning lagt en kunstig negl på den guitarslidte finger. »Det er totalt åndssvagt«, siger han, men det hjælper ham igennem de ellers smertefulde og nogle gange bloddryppende koncerter.

»Jeg lige er begyndt på det. Selv om jeg spiller guitar med plekter, flækker min pegefingernegl på en eller anden måde altid. Jeg har i lang tid prøvet at fikse det med lim og tape og endda spillet med fingerbøl, indtil min svigermor for nylig gav mig idéen til at opsøge en manicuresalon«.

Kender du andre guitarister, der gør det?

»Næh, nu spurgte jeg lige inde i salonen, og han sagde, at der kommer et par klassiske guitarister en gang imellem, men de bruger også deres negle mere, når de spiller. Jeg må have en unik lyd på min guitar, siden jeg slider min pegefingernegl så meget, haha!«

Hvad bruger du ellers penge på?

»Jeg er fra Jylland og er lidt en kræmmer. Det er fantastisk at købe brugte ting. Specielt når det regner, er eBay genial – det er jo verdens største loppemarked! Dér har jeg tit købt brugte guitarer og andet gear. Hvis jeg finder ting i det virkelige liv, er jeg altid for kræmmeragtig til at betale for det inde i forretningen, før jeg har tjekket prisen på eBay«.

Hvad spiser du, når du er på turné?

»Pølsehorn på diverse tankstationer … Jeg har lige været på tour i seks uger, og der tog jeg 5 kilo på. På spillestederne er backstage-rummene proppet med chips og slik, og når man har en selvdisciplin som en dum hund, så spiser man det. Og så er der selvfølgelig også alkohol forbundet med at være på tour – for at tune ind på den stemning, der er blandt publikum. Og fordi det kræver et par drinks at krænge sin sjæl ud på dansk foran en masse mennesker«.

Motionerer du?

»En gang imellem. Især når jeg har dårlig samvittighed efter en tour med slik og pølsehorn. Så svømmer jeg et par gange om ugen. Nogle gange spiller jeg squash med min tvillingebror. Men der skal være et projekt i at dyrke motion – jeg gider ikke stå og løfte vægte bare for at løfte vægte«.

Du er næsten lige blevet far. Hvordan påvirker det din husholdning?

»Jamen, bleer og alt muligt andet koster jo penge. Han er en lille fyr, så han er ikke begyndt at æde os ud af huset endnu. Men vi skal snart betale for institution - jeg har læst, at det koster omkring en million kroner i løbet af de 18 år, ens barn bor hjemme - og det er da en sjat penge«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden