Egen høst. Lasse Helner holder af at få jord under neglene, men drivhuset er Mathildes værk. Her dyrker hun blandt andet tomater og georginer. Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Egen høst. Lasse Helner holder af at få jord under neglene, men drivhuset er Mathildes værk. Her dyrker hun blandt andet tomater og georginer. Foto: Finn Frandsen

Mit forbrug

Lasse Helner: »Jeg kan godt lide at have jord omkring mig«

Musikeren Lasse Helner køber gerne sine fødevarer hos de lokale gårdbutikker, men slår sig løs i Irma, når han er i København.

Mit forbrug

Lasse & Mathildes nye plade er produceret hjemme på deres gård i Lundeborg på Fyn.

Men resten af sommeren kommer de ikke til at være meget hjemme.

»Vi skal spille hele sommeren«, fortæller Lasse Helner. Han har altid levet på landet, og sådan bliver det nok ved.

»Det er en del af vores liv at være tæt på naturen. Jeg går meget med hunden i skoven, som fører lige ned til vandet. Jeg kan godt lide at have jord omkring mig, og før jeg blev professionel musiker, var jeg i lære som gartner«.

Er I selvforsynende med frugt og grønt?

»Det er med min have som med præstens børn. De er de mest uvorne. Vi har tidligere haft køkkenhave, hvor vi blandt andet dyrkede kartofler. I dag har vi et lille drivhus med tomater, og Thilde dyrker georginer, som hun er glad for at plukke af«.

LÆS ARTIKEL

Handler I så hos nabogårdene?

»Ja, man kan få alt hos gårdbutikkerne: kartofler, ærter og porrer. Jeg tror på, at der er fremtid i disse gårdbutikker, som jeg tror, vil komme til at levere til de lokale byer og forretninger. Vores gamle nabo var Thorup Bakkegaard, som er Danmarks største producent af asparges, og der køber vi stadig asparges. Det er fantastisk, når de nye asparges kommer«.

Hvad med supermarkeder?

»Når vi er i København, holder vi altid ind ved Irma i Valby på vej ud af byen, for de har et godt udvalg af alt fra sodavand til brød og økologiske varer«

Hvad betyder økologi for dig?

»For mig er det en livsstil. Vi skal prøve at holde os fra tilsætningsstoffer og alt det skidt. Jeg lever i en branche med mange hurtige måltider ved en grillbar, så når jeg er hjemme, er jeg næsten fanatisk med sunde og økologiske produkter«.

Er du og Mathilde fælles om husholdningen?

»Det får jeg sgu ikke lov til. Hun er hammer god til at lave mad, og så er det min omgang, når hun er færdig, og det hele roder. Tilde går meget op i at lave mad med de rigtige råvarer og er meget efterspurgt som kok, når der er fælles spisning på kroen i Lille Lundeborg, hvor vi er 40-50 personer, som skiftes til at lave mad. Det er vi meget glade for at deltage i«.

Og jeres indkøb?

»Det er også Mathilde. Jeg får nok skældud, hvis jeg siger noget andet«.

Det lyder, som om I lever meget sundt. Har du nogen laster?

»Jeg drikker meget kaffe, tit i stedet for alkohol. Jeg holdt op med at drikke alkohol for 13 år siden. Jeg drak alt for meget, mit helbred kunne ikke klare det, og jeg så mange af mine kolleger dø som fluer. Enten skulle jeg holde op med at drikke eller med at spille, så jeg stoppede fra den ene dag til den anden«.

Hvordan var det?

»Det var sådan en befrielse, og det har givet mig en helt anden livsform. Men det er svært for omgivelserne, for man opdager, at meget af det sociale handler om alkohol, og når man ikke drikker, opdager man, at der ikke er noget at tale om«.

Kan I lide at rejse?

»Vi har rejst utroligt meget med jobbet, så når vi er hjemme, vil vi helst blive i Danmark. Men vi er kommet meget på Simi, som er en lille græsk ø. Senest har vi også været i Grønland nogle gange, fordi vi skal lave musik til en musical om Knud Rasmussen. Det har været helt fantastisk«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce