Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
MODSÆTNINGER. Kulørte klatter og sjove lamper som denne lavet af en suppedåse gør ligesom effektive køkkenmaskiner Helen Lyng Hansen glad. Hendes seneste køb, en Bjørn Teddy, blev dog en maskulin, sort model, for det matcher dens monsterkræfter. Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

MODSÆTNINGER. Kulørte klatter og sjove lamper som denne lavet af en suppedåse gør ligesom effektive køkkenmaskiner Helen Lyng Hansen glad. Hendes seneste køb, en Bjørn Teddy, blev dog en maskulin, sort model, for det matcher dens monsterkræfter. Foto: Jacob Ehrbahn

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Helen Lyng Hansen: Jeg bruger ikke tid på noget, der ikke virker

Sundhedsplejerske Helen Lyng Hansens skriver sin indkøbsseddel, så rækkefølgen matcher varernes placering i butikken.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Helen Lyng Hansen har de senere år markeret sig som sin generations nok bedst kendte sundhedsplejerske.

Siden 2003 har hun rådgivet forældre om stort og småt via portalen Netsundhedsplejerske.dk og har holdt masser af foredrag rundt i landet og forfattet en stribe bøger om emner som graviditet, gråd, søvn, mad, bedsteforældre og netop nu børns sygdom.

Arbejdet sluger mange timer, og da familielivet har høj prioritet, står alt, der kan hjælpe hende med at være effektiv og spare tid, højt på listen over forbrugsgoder. F.eks. køkkenmaskiner, selv om hun i antal ikke kan konkurrere med brødrene Price, for hun fristes ikke af teknikken i sig selv.

LÆS OGSÅ

»Jeg er en meget bevidst forbruger, når det gælder udstyr. Det skal dække et reelt behov, fungere optimalt og holde længe. Jeg bruger ikke kræfter, tid og penge på noget, der ikke virker«, fastslår Helen Lyng Hansen og fortæller begejstret om sit seneste køb, en kraftfuld Bjørn Teddy køkkenmaskine.

Hvorfor er du glad for den?

»Den passer sit arbejde, mens jeg laver noget andet, som hjælpemidler skal. Så jeg er fri for at holde øje. Med en stegeso kan jeg sætte stegen i ovnen om formiddagen og uden den store indsats servere noget lødigt til aften, og en riskoger sikrer, at risene ikke brænder på«.

Hvem står for indkøb og mad?

»Hovedansvaret er mit, og jeg stiller samme kvalitetskrav til dagligvarer som til udstyr, men min hverdag skal også hænge sammen. Eksempelvis køber jeg altid økologiske æg og mælk, men mangler en basisvare, tager jeg altså ikke i andre butikker for at få den«.

I effektivitetens navn?

»Ja, det er en stor fordel at komme de samme steder, en rimelig velassorteret SuperBest i Espergærde og en stor Føtex i Helsingør. Jeg kan butikkernes indretning i hovedet og kan derfor lave min indkøbsseddel efter varernes placering. I grønt kommer frugt før agurker, løg og kartofler, og inden mælkeafdelingen er der dressinger, juice etc. Derfor bliver jeg sur, når de laver om!«.

Hvad gør dig ellers effektiv?

»Jeg researcher før større køb, så jeg kan vælge den rette model. Jeg handler tit på skæve tidspunkter med mindre trængsel. Og jeg køber en del på nettet«.

Hvordan forkæler du dig selv?

»Sidste år med en Fiat 500 cabriolet. Og med kunst, boligudstyr i glade farver og ikke mindst sjove lamper. Har bl.a. en strikket lampe, lamper lavet som fluer og af Campbell’s suppedåser. Da vi købte ’den langhalsede’ – en papmachefigur af kunstneren Frank Buchgraitz – foreslog vores yngste dengang 7-årige datter, at vi kunne sætte den ud i skuret, hvis der kom gæster, så de ikke syntes, familien var for mærkelig«.

Nul hensyn til barnet?

»Hun synes stadig, nogle af tingene er sære, men vi bor ikke på side 16 i Ilva-kataloget! Vi har klassiske, arvede og nye ting, og der er kulør på en del. Sjove, skæve ting med humor og egne historier gør noget godt for os, og jeg tror også, de inspirerer børnene«.

Hvordan?

»Under lockouten fandt vores yngste pludselig på, at hun ville til at male. Jeg bruger gerne penge på, at børnene kan dyrke fritidsinteresser, så jeg tog direkte i Panduro Hobby og købte remedier, og så blev stuegulvet dækket af med plast. Det kommer også vi voksne til gode, når børn får lov at udfolde sig. Noget af det bedste, jeg ved, er, når vore døtre på 12 og 16 år forbyder os adgang til køkkenet, dækker bord med dug, lys og servietter og serverer en treretters middag, de selv har lavet«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden