Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Længere på literen. Gør mere med mindre, lyder en af racerkører Tom Kristensens ambitioner.
Foto: Linda Johansen (Arkivfoto)

Længere på literen. Gør mere med mindre, lyder en af racerkører Tom Kristensens ambitioner.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tom Kristensen: »Mit golfudstyr og mine løbesko er bedre end mig«

Racerkører Tom Kristensen forkæler sig selv med godt grej til cykel, golf og løb.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Normalt er et racerløb forbundet med intenst pres og store forventninger, men når racerkører Tom Kristensen i dag og i morgen sætter sig ind i prins Joachims Lotus Cortina og sammen med prinsen deltager i Copenhagen Historic Grand Prix, handler det mere om at slappe af og have det sjovt.

»Jeg glæder mig til at sidde bag rattet i en bil, der er ejet af den kongelige familie og på alder med mig selv. Vi skal køre så stærkt som muligt, men det bliver naturligvis på bilens betingelser«, siger den nidobbelte Le Mans-vinder.

Gennem barndommen var Tom Kristensen med sin far til talrige racerløb, så der vil også være nostalgi forbundet med synet af de mange historiske biler på Bellahøj i København i denne weekend.

»Mange af modellerne har jeg stået og betragtet med julelys i øjnene som dreng«, fortæller Tom Kristensen, som selv tager familien med til grandprixet.

Hvilke transportmidler bruger du selv til daglig? »Jeg kører i en af Audis sportsvogne, og så har jeg en Scott mountainbike, som jeg bruger rigtigt meget«.

Hvor køber du ind i det daglige?
»Hos Hanne, må jeg nok sige. Jeg rejser meget, så det er min bedre halvdel, som står for det«.

LÆS ARTIKEL

Hvad lægger du vægt på, når det gælder dagligvarer?
»Sundhed, friskhed og kvalitet. Med alderen har jeg lært, at det er vigtigt at holde formen. Jeg er ikke sundhedsfreak, men jeg ved, hvad der skal til«.

Hvad køber du for at forkæle dig selv eller andre?
»Til mig selv er det sportsudstyr – godt grej til cykel, golf og løb. Mit golfudstyr og mine løbesko er bedre end mig, men fra mit arbejde som racerkører er jeg vant til at være godt klædt på, og at tingene er i orden. Familien forkæles gerne med ferier, hvor vi kan have en god tid sammen – enten alle sammen eller i mindre hold«.

Er du glad for gadgets og andet elektronisk udstyr?
»Ja, men de skal have et formål – f.eks. en cykelcomputer, et løbeur eller et GoPro-kamera, der kan optage, mens du er i bevægelse«.

Shopper du i lufthavne?
»Ja, jeg kommer meget rundt, og det er nemt. Det er typisk læsestof, strømper og underbukser, jeg køber. Eller et nyt slips, hvis jeg har glemt at få et med«.

Hvad er dit største fejlkøb?
»Min familie mener, at det er mine løbesko med fem ’fingre’ i. Jeg købte dem i USA og løb et par fine småture i dem, men familien har nedlagt forbud mod, at jeg viser mig i bare ben og fingersko. Måske kan jeg tage dem på til et natløb engang ...«

Samler du på noget?
»Jeg har vundet nogle ure i racerløb, som har stor affektionsværdi for mig. Et ur er som et maskulint smykke, og man kan snakke om historien bag uret. Hvor mange ure jeg har? Jeg vil nøjes med at sige, at jeg har kørt længe. Ved officielle lejligheder har jeg altid et Rolex-ur på, fordi jeg er ambassadør for firmaet«.

Er du miljøbevidst?
»Mit mindset er: gør mere med mindre. Får jeg brændstoffet til at række længere på Le Mans, sparer jeg en tur i pitten. Modsat hvad mange tror, er brændstofbesparelser et stort emne i motorsporten. I dag bruger vi 30 procent mindre brændstof end for 10 år siden, samtidig med at bilerne kører hurtigere. Mange af bilindustriens miljøtiltag stammer fra motorsporten«.

Drikker du nogensinde champagne, eller bruges flaskerne kun til at ’sejrsskumme’ med?

»Alkohol og bilkørsel er en dårlig cocktail, men efter et løb er det godt at skåle. Som jeg siger: Champagne smager bedst på podiet«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden