Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Genbrug. Chefredaktør på Elle Cecilie Ingdal Christiansen får og køber meget tøj, men sørger for at det bliver brugt af andre, når hun er færdig med det.
Foto: Ditte Valente

Genbrug. Chefredaktør på Elle Cecilie Ingdal Christiansen får og køber meget tøj, men sørger for at det bliver brugt af andre, når hun er færdig med det.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Moderedaktør: »Jeg smider aldrig tøj i skraldespanden«

Om det er møbler, tøj, babyudstyr eller fødevarer, så går moderedaktør Cecilie Ingdal Christiansen efter kvalitet. Hun betaler gerne mange penge, til gengæld bliver hendes ting ofte genbrugt eller skal holde evigt.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når modeugen lukker og slukker i morgen, vil ELLEs chefredaktør formentlig smække de moderigtige sandaler op på bordet og nyde en kold Cola Zero. For Copenhagen Fashion Week er en tætpakket uge med aktiviteter fra tidlig morgen til sen aften hver dag.

LÆS ARTIKEL

»Modeugen er højdepunktet for vores magasin, og jeg og mit team forsøger at være med til det hele. Det sidste show begynder hver aften ved 22-tiden, og derefter er der så ofte en reception eller fest, som jeg også skal med til. Jeg bliver der dog kun en halv time, for jeg skal hjem og sove, så jeg kan være frisk næste dag«, fortæller den 39-årige chefredaktør for modemagasinet ELLE, Cecilie Ingdal Christiansen.

Hun er gravid med sit første barn, og kan således tilføje babyudstyr til sin shoppingliste.

»Jeg er blevet overrasket over, hvor meget babyudstyr koster. Lige nu leder jeg efter den rigtige barnevogn - ud over sikkerheden og praktikken er æstetikken også vigtig for mig, for den bliver jo mit efterårs vigtigste accessory. Jeg har kig på en norsk Stokke, der koster 8-9.000 kroner. Den er smart for mig, for det bliver også en baby on the go«.

Skal din datter gå i modetøj?
»Jeg falder selv nok over nogle ting, men det bliver ikke en baby, der kun skal gå i modetøj, for jeg er økonomisk nok til at se, at hun hurtigt vokser ud af det. Hun skal også have lov til at lege og slå hul på tøjet«.

Hvor meget bruger du på tøj til dig selv?
»Det tør jeg ikke regne sammen. Jeg har god tid til at finde det, jeg godt kan lide, for som chefredaktør kender jeg tendenserne et halvt år i forvejen. Jeg elsker tøj og bruger mange penge på tøj. Jeg er til gengæld god til at give mit tøj videre til min søster og til veninder eller jeg sælger det videre på loppemarkeder. Jeg smider det aldrig i skraldespanden, og jeg har heller ikke stakke af tøj liggende på loftet«.

Kan du finde på at købe brugt tøj?
»Nej, det kan jeg ikke. Jeg er bare ikke god til at gå ind i en genbrugsforretning og spotte de ting, som vil klæde mig. Der er noget ved butikkernes indretning, som er for uoverskueligt«.

Hvad er du ellers forbruger af?
»Jeg går meget op i økologi og mad. Ingen af os herhjemme kan finde ud af at lave mad. På det område er vi et helt håbløst par, men vi får leveret kasser fra Aarstiderne, og det fungerer rigtig fint for os. Vi følger opskrifterne slavisk, og så kan det simpelthen ikke gå galt. Ud over, at det er rart at få leveret til døren i en travl hverdag, er det økologisk og det tager 30-40 minutter at lave maden. Jeg kan godt lide simpel mad med gode råvarer«.

Hvad betyder økologi for dig?
»Jeg tror på, at det rene i det økologiske er bedre for vores krop og i forhold til miljøet, fordi vi ikke sprøjter med alt muligt«.

Hvad med økologisk tøj?
»Indtil for nyligt, hvor vi lavede et tema om det, har jeg ikke skænket økologisk tøj til mig selv en tanke. Det er det paradoksale i det. Mange modehuse er i gang med økologisk tøj, og det er selvfølgelig noget, jeg er begyndt at tænke mere og mere over«.

Hvad er dit kæreste eje?

»Det er min vielsesring. Den er et symbol på den kærlighed, der er mellem min mand og jeg. Det tog mig jo lang tid at finde ham, ha ha. Vi blev gift for halvandet år siden, og ringen er lavet af ubehandlet hvidguld, der repræsenterer det maskuline, med tre sten, som repræsenterer det feminine«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden