Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
PRIORITET. Gyngestolen holder formen modsat Signe Svendsens sørgelige sofa. De røde sko hoppede nærmest selv på hende, og bøger må hun købe uden at tænke på pris.
Foto: Martin Lehmann

PRIORITET. Gyngestolen holder formen modsat Signe Svendsens sørgelige sofa. De røde sko hoppede nærmest selv på hende, og bøger må hun købe uden at tænke på pris.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Signe Svendsen: »Jeg laver ikke budgetter og er ikke særlig god til penge«

To varetyper må sangerinden ifølge egen købelov dog erhverve ubegrænset.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Album- og koncertaktuelle Signe Svendsen voksede op i et senkollektivistisk miljø, hvor forbrug var et fyord, og det præger hende stadig. Hun forbruger med omtanke i forhold til bæredygtighed, økologi etc.

»Men jeg er på ingen måde hellig, for det er det temmelig dyrt at være, og det duer heller ikke, hvis jeg skal køre langt for at hente de rigtige varer i min gamle, miljøsvinende Mercedes fra 1984«.

LÆS ARTIKEL

Hvordan er du ellers?

»Ret spontan, laver ikke budgetter og er ikke særlig god til penge, men da jeg heller ikke har et særlig stort forbrug, plejer det hele at gå op. Jeg er hverken ekstravagant eller supernøjsom«.

Hvem køber ind i familien?

»Det deles vi om. Når jeg er den, der har bedst tid, forsøger jeg at lave større indkøb, men ikke større, end jeg kan klare det på cykel. Det skylder jeg verden. Mængden af poser er et spørgsmål om balance og mod!«.

Hvad forkæler du dig selv med?

»Frugt og gode oste. Er jeg i København, tager jeg gerne forbi Helges Ost på Værnedamsvej, hvor jeg lagde rigtig mange penge, da jeg boede i byen«.

Hvis det er andet end dagligvarer?

»Jeg har en grundlov, der siger, at jeg altid må købe bøger og musik. Der er ingen grænse. Jeg skal ikke først overveje, om jeg har råd eller mangler, eller vurdere kvalitet. Udgiften ligger typisk på 500-2.000 kroner om måneden«.

Hvor handler du?

»Musik køber jeg både på iTunes og i fysiske butikker, cd’er til bilen og vinyl til herhjemme. Bøger finder jeg i Thiemers Magasin på Vesterbro, provinsantikvariater eller Espergærde Bibliotek, hvor jeg nyder at komme pga. viften af tilbud og den brogede brugerskare«.

Køber du brugt?

»Næsten udelukkende når det gælder køkkenting som tallerkener, kopper og kander. Samt møbler. De fleste i huset er brugte eller selvbyggede«.

Selvbyggede?

»Min seje kæreste har f.eks. lavet vores sofabord af siderne fra et gammelt klaver og ben fra nogle havemøbler. Han har også lige fikset vores strygejern, hvis ledning var itu. Mange smider automatisk ud, men det giver en dejlig fornemmelse at reparere. Jeg ordner selv tøj, og gaber en støvle, går jeg da til skomageren og får den lavet«.

Dit største fejlkøb?

Er fra Ikea. Komplet uden sjæl, og så der kun er funktion tilbage. Dårlig funktion! Komfortmæssigt er min sofa helt færdig, selv om den kun er syv år gammel. Den er fuld af ’numsehuller’, man sidder nærmest i et kalahaspil. En sofa burde kunne holde i 30-40 år, hvis den er ordentligt lavet«.

Har du et yndlingsmøbel?

»Min Wegner gyngestol, som jeg har arvet efter min oldemor. Den er utrolig smuk og minder mig om hende og den broderede pude, hun sad på«.

Er du til wellness?

»Ikke meget. Jeg gider ikke høre på, at jeg er tør på kinden og derfor skal købe et dyrt produkt – føler mig taget i røven, når jeg går derfra. Undtagelsen på dette felt er min frisør Vivi fra Salon Courage i Dragør, som er dygtig, og man får god kaffe og masser af sladder. Jeg bruger gerne penge på noget, der er sjovt«.

Dit seneste og næste køb?

»Jeg har lige erhvervet et par røde Adidas sko, som jeg vidste, jeg ville komme til at bruge meget, straks jeg prøvede dem. Elsker dem allerede. Hvis jeg fik firs kilo, ville mit næste store køb bliver en elektrisk guitar plus forstærker. Til jul gav min kæreste mig verdens bedste gave, en akustisk guitar, en Gibson J50 fra 1966, som jeg er rigtig, rigtig glad for, så mere af den slags«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden