Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Kontrast. Fiskestang og natur præger Rune Tolsgaards fritidsforbrug og giver en fredfyldt modvægt til det hektiske arbejdsliv med Kanonkongen og lignende figurer fra det aktuelle satireprogram Agressiv Amager.
Foto: Lærke Posselt

Kontrast. Fiskestang og natur præger Rune Tolsgaards fritidsforbrug og giver en fredfyldt modvægt til det hektiske arbejdsliv med Kanonkongen og lignende figurer fra det aktuelle satireprogram Agressiv Amager.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Satiriker: »Jeg kan bedst lide at købe ting som hus og bil«

Rune Tolsgaard bryder sig generelt ikke om at shoppe, men efter et stort velovervejet køb er han en glad, tilfredsstillet mand.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rune Tolsgaard, der for tiden folder sine satiriske evner ud i ’Aggressiv Amager’ på TV 2 Zulu, er detaljens mand, når det handler om at finpudse en idé eller aflevere en replik.

Men gælder det forbrug, skal varerne op i den temmelig tunge ende, før han aktiverer sin sans for nuancer og engagerer sig.

LÆS ARTIKEL

»Jeg kan bedst lide at købe ting som hus og bil. Store ting, der kræver en længere proces. Det er rart at være godt kørende og bo rart – jeg har lige købt et hus! Sådan nogle ting kan jeg rigtig godt lide at købe, men ellers prioriterer jeg ikke at shoppe. Jeg gider ikke at gå i butikker og hader at købe tøj. Uha, jeg kan slet ikke holde det ud«.

Har du så syv biler og fem villaer?
»Ha, ha, nej, det sker ikke så tit. Biler falder hurtigt provokerende meget i værdi, og det er mit første hus bortset fra et kolonihavehus, jeg nu har solgt. Jeg er på ingen måde impulskøber. Først registrerede jeg, at jeg gerne ville flytte ud af byen, så begyndte jeg at kigge på boligsider. Først uden klare referencer, men i løbet af tre måneders tid blev jeg klogere på mit behov. Fandt et dejligt sted, som passede med mit budget, og så købte jeg det sgu«.

Hvordan føles det?
»Ret vildt og meget omvæltende, for jeg er vant til at bo i byen. Men det at have en lys og indbydende base, hvor jeg trives og har det godt og i øvrigt er tæt på naturen, er blevet vigtigt for mig på mine gamle dage. Huset ligger i Holte, og der er både skov og sø i nærheden«.

Hvilken bil nød du senest at købe?
»En dejlig, lille Audi A1, som også gav mig tilfredsstillelsen ved at købe noget godt. Forstå mig ret. Jeg er i en branche, hvor det går meget op og ned, og sat på spidsen ville jeg hverken have problemer med at sælge hus eller bil igen. Jeg er vokset op med, at det er helt okay at skulle spare, men er der overskud, vil jeg hellere købe større ting end at gå og klatte mine penge væk«.

Hvad bruger du ellers penge på?
»Jeg kunne helt sikkert barbere kraftigt ned på den post, der hedder café og restaurant. Jeg har været single i flere år, og det har mange af mine venner også, og ’nå, men skal vi gå ud at spise noget mad’ ligger ligesom i kulturen. Men jeg køber da ind, især i Fakta og Netto, så jeg har til morgenmad og frokost«.

Har du fritidsinteresser?
»Jeg fisker. Har efterhånden en rimelig stor grejpakke og skal helt sikkert til at gøre det mere, nu hvor jeg kommer tæt på Furesøen. Jeg kan rigtig godt lide det, både alene og sammen med andre. Jeg vil også købe mig en mountainbike og ud at køre i skovene«.

Hvordan har du det med gaver?
»Gaver er sgu noget pjat. Altså, det er rigtig fedt at give noget, der gør nogen glad, og jeg elsker at købe noget, som vækker lykke. Men jeg kan næsten brække mig, når det bare kører per automatik og bliver en form for forbrugstyranni. Som når børn til fødselsdag får masser af legesager, der havner i et hjørne og aldrig bliver brugt. Det er hverken godt for miljø eller børn«.

Hvad gør du så?
»Når det gælder min familie, er jeg begyndt at give oplevelser i stedet for fødselsdagsgaver. Jeg har to gange været på Mallorca med min mor, bror, hans kæreste og deres lille datter«.

Har du en fast frisør?

»Ja, jeg er gennem ti år kommet hos to ældre damer på Frederiksberg. Det er ikke en hipstersalon, men de gør det udmærket, og så er det rimelig billigt. Det samme med tøj. Kvaliteten skal være ordentlig, så det giver en god følelse, men jeg gider ikke betale en masse ekstra for, at noget skal være sidste mode«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden