Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mums. Christian Bitz har en stor forkærlighed for Nutella, som han spiser hver weekend på en tebirkes med en lille smule smør under.
Foto: Daniel Hjorth

Mums. Christian Bitz har en stor forkærlighed for Nutella, som han spiser hver weekend på en tebirkes med en lille smule smør under.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ernæringsekspert Christian Bitz: Jeg elsker en snasket mad med Nutella

Christian Bitz sætter god smag over sundhed, når han køber ind. Der skal være plads til rødvin og fuldfed ost.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når Christian Bitz toner frem på skærmen tirsdag aften i DR’s nye forbrugerprogram ’Madmagasinet Bitz & Frisk’, guider han danskerne igennem en verden af valg og varedeklarationer og undersøger, hvad vi egentlig putter i munden, når vi spiser et stykke kødpålæg.

Når han selv går i supermarkedet, ryger der masser af grøntsager og fisk i kurven, men han lader sig ikke diktere af nøglehulsmærker og lave fedtprocenter, hvis det er på bekostning af den gode smag.

LÆS ARTIKEL

»Jeg køber meget sjældent et produkt, fordi det er sundere end de andre. Jeg kunne aldrig finde på at købe light mayonnaise, selv om det sikkert er sundere for mig end den almindelige mayonnaise.

Jeg tænker ikke så meget over, om tingene er sunde eller ej. Jeg går meget mere op i, hvordan det smager«, siger han.

Synes du, at sundhedsiveren kan tage over?

»Det må den ikke i hvert fald. Det handler om at finde balancen mellem det sunde og det usunde, så man stadig nyder sin mad. Den lille slat fløde og et strejf af citron kan være det, der får broccolien til at smage ekstra godt. Vi bliver sgu triste, hvis det ikke smager godt. Det tog mig lang tid at lære at spise fuldkornspasta, for jeg syntes virkelig, det smagte af papkasse. Men det kan jeg godt nyde nu«.

Hvad elsker du at spise?

»Jeg elsker fuldfede oste og god rødvin. Jeg har ikke en regel om, at jeg kun må drikke rødvin om fredagen, så hvis jeg har lyst til et glas en tirsdag aften, drikker jeg et. Men ikke hver dag. Og så går der ikke en weekend, hvor jeg ikke får en tebirkes med Nutella«.

Hvorfor lige Nutella?

»Jeg har spist det hele mit liv, og jeg har så mange barndomsminder forbundet med det. Da jeg var barn, tog vi tit på kør selv-ferie til Italien, og på vejen ned igennem Tyskland kunne man shoppe sådan et 700-grams glas. Det var spist på en uge. Sådan en rigtig snasket mad med en lille smule smør under, det elsker jeg. Jeg vil ikke engang sige, at det er et kvalitetsprodukt, men det smager skidegodt«.

Hvad bruger du ellers penge på?

»Jeg bruger mange penge på at rejse med min familie. I påsken var vi på Maldiverne, og vi besøger også tit vores venner, som har et hus i Sydfrankrig. Den næste rejse, vi har planer om, er en tur til Tel Aviv i efteråret«.

Hvad kan du lide ved at rejse?

»Jeg synes, det er rart at vise mine børn forskellige kulturer og møde nogle mennesker, som man ikke møder herhjemme. Jeg er ikke museumstypen, men det med at være historiske steder synes jeg er fedt. Paris for eksempel, som oser af historie og flotte bygninger. Og så elsker jeg at stå på ski. Jeg har været skibums i Frankrig, da jeg var ung, og jeg har stadig en årlig skitur med drengene, som altid ender med at blive en legendarisk halv uge«.

Har du dit eget skiudstyr?

»Jeg har mine egne støvler, som er customized til mine fødder, men jeg lejer for det meste mine ski. Jeg er ikke en udstyrsfreak som sådan, men når det kommer til udstyr og teknik, som jeg bruger meget, vil jeg gerne have det nyeste af det nyeste«.

Hvad har du det nyeste af?

»Jeg har haft alle modeller af iPhone, og når der kommer en ny model, skal jeg bare have den. Det er ikke engang impulsshopping, det er ret bevidst, at jeg gerne vil have den nyeste. Hele mit liv er nærmest på den iPhone, så jeg kan godt lide at vide, at den fungerer. Så overtager min kone den gamle«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden