Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 Daniel Hjort
Foto: Daniel Hjort

Musikalsk. Skuespiller Marie Bach Hansen er storbruger af musikinstrumenter. Her øver hun sig i at spille harmonika på teatret Mungo Park, hvor hun er en del af det faste ensemble.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Signe fra Arvingerne: Jeg går i de samme bukser, til de sprækker

Skuespiller Marie Bach Hansen fra serien ’Arvingerne’ er glad for musik og genbrug.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Om få dage banker et nyt år på døren. Men det er ikke nytårsfesten, der får sommerfuglene til at baske mod hinanden i Marie Bach Hansens mave.

Det er tanken om den fest, der venter på den anden side af krudtet og kransekagen. 1. januar ruller DR's nye dramaserie Arvingerne over skærmen, og hun skal fejre premieren sammen med resten af holdet bag.

Arvingerne er et familieportræt af 68'er-generationen og dens børn. Marie Bach Hansen spiller datteren Signe, der pludselig arver et hus fra den biologiske mor, hun ikke vidste, hun havde.

LÆS ARTIKEL

»Jeg er opvokset i en lille flække, Borum, uden for Aarhus. Jeg har aldrig selv oplevet at få revet tæppet væk under mig på samme måde, som Signe gør det i serien. Derfor var det virkelig spændende at skulle sætte sig ind i en karakter, der får vendt sit liv på hovedet«, siger Marie Bach Hansen.

Seriens Signe går i kondisko og slidte jeans og har en kæreste, der spiller håndbold. Hun spiser traditionel dansk mad og bor i rækkehus.

Hvordan adskiller du dig som forbruger fra Signe?

»Jeg har nok et typisk storbyforbrug. Jeg kan rigtig godt lide at gå ud at spise, og Soupanatural er mit yndlingssted. Det er en kæde, hvor du kan få økologisk suppe og cocktails. Når jeg laver mad derhjemme, prøver jeg også at spise rigtig meget frugt og grønt. Det skal helst være økologisk, og jeg elsker at støtte små gårde. Jeg vil have min mad så ren som muligt, og jeg vil passe på vor Jord. Som skuespiller har jeg i øvrigt brug for en proteinrig kost, der giver mig energi og muskler til de mange fysiske strabadser«.

Hvad gør du ellers for at holde dig i form?

»Lige nu bokser jeg flere gange om ugen, fordi jeg snart har premiere på et teaterstykke om Muhammad Ali. Så i det nye år får jeg mulighed for at vise boksetalentet frem i stykket ’Rumble in the Jungle’ på Mungo Park i Allerød. Jeg har også et abonnement til Fitness World, som jeg ikke har brugt i fire måneder. Jeg får bare ikke taget mig sammen til at afmelde det«.

Hvordan ser dit forbrug ud, når du skal slappe af?

»Jeg hører meget musik på Spotify. Og så elsker jeg at lære at spille på nye instrumenter. Lige nu er det kontrabas, kalimba og harmonika, jeg er i gang med, fordi jeg skal bruge instrumenterne i forskellige teaterforestillinger«.

Har du købt store ting for nylig?

»Jeg har lige købt mit livs første bærbare computer. Det er en Macbook Pro. Jeg havde min stationære i otte år, før jeg måtte overgive mig. Jeg kunne godt lide, at den var robust og stabil. Men jeg begyndte at mangle muligheden for at arbejde, når jeg for eksempel var på farten. Jeg er meget langsom til at hoppe på nye tendenser, og mine veninder driller mig meget med det«.

Det lyder, som om du er god til at passe på dine ting. Hvor ofte udskifter du din garderobe?

»Jeg kan godt lide kvalitet. Jeg køber som regel jeans af mærket Acne,og så har jeg dem på hver dag, indtil de sprækker. Det kan tage tre år. Så går jeg ind i samme butik og køber præcis de samme bukser. Men en gang imellem prioriterer jeg at købe en dyr og lækker kjole. Det sker måske hvert halve år«.

Hvordan har du det med genbrugstøj?

»Når jeg øver på teatret i Allerød, går jeg altid lige forbi den lokale genbrugsbutik. En af mine yndlingsjakker er en sort frakke, der går helt ned til gulvet. Den gav jeg 70 kroner for. Den er fed, billig og holder mig varm«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden