Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ditte Valente
Foto: Ditte Valente

Fest/fitness. Mille Dinesen er netop begyndt at løbetræne, men når der skal pustes ud med en cocktail eller to, går turen gerne forbi vennens nyåbnede cocktailbar Llama i Lille Kongensgade.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mille Dinesen gnasker nikotintyggegummi på 14. år

Skuespilleren spiser desuden hakkedreng om morgenen og bor der, hvor hun blev født.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når Mille Dinesen ikke limer ’Den mystiske sag om hunden i natten’ sammen i rollen som fortælleren Siobhan på Betty Nansen Teatret, har hun travlt med at tilfredsstille sit kontrastfyldte gemyt.

Hun nipper skiftevis til grønne juicer og cocktails, tygger både på vitaminpiller og nikotin, og hun udforsker gerne fjerne egne, men elsker også at komme hjem til barndomsgaden på Østerbro, hvor hun stadig bor. Sommeren er afsat til en ny spillefilm, men det generer hende ikke.

»Jeg elsker at være i København om sommeren, og hvis jeg bare har lidt fri i weekenden, har jeg ikke noget imod at arbejde. Det er faktisk der, jeg har det bedst«.

LÆS OGSÅ

Hvad bruger du helst dine penge på?
»Jeg troede, at mine største udgifter gik til tøj og sko, for det går jeg meget op i, men faktisk bruger jeg mange penge på mad. Jeg køber økologisk og god kvalitet, både hvad angår mad, tøj og produkter. Det gør jeg for ikke at fylde mig med tis og lort, men også for miljøets skyld. Men jeg er ikke en Hellig Frans, for så kan man godt risikere at blive enormt asocial. Jeg har været på strikse kure, hvor det er blevet så klart for mig, at alt det sociale har enormt meget med alkohol og en lille portion et eller andet bummelum at gøre«.

Hvordan er dit forhold til alkohol?
»Jeg synes, vi i Danmark har et fucked up forhold til det. Men jeg elsker cocktails og et godt glas vin, og jeg elsker også at være fuld, men det er ikke noget, jeg praktiserer hver weekend«.

Hvor går du gerne hen og drikker den cocktail?
»Jeg synes, København længe har manglet et sted, som både er en rigtig god restaurant, hvor man også kan få cocktails, og hvor der er noget god musik. Det nye sted Llama i Lille Kongensgade kan lige præcis det der. Og så kan man få den vildt gode cocktail dark and stormy på kande. Det skal ikke være for fisefornemt med en lille paraply, det må godt være lidt rough«.

Er du mere en ude- end en indepige?
»Det er en kombi. Jeg har jo ikke en familie, der kræver, at jeg skal være hjemme ved kødgryderne klokken fem, så derfor går jeg oftere ud og spiser tit på den lokale franske restaurant Le Saint Jacques på Østerbro, hvor man får Københavns bedste laks«.

Dyrker du motion?
»Jeg dyrker Body-sds-træningen cufei og pafei, som er en blanding af yoga, karate og vejrtrækningsøvelser. Og så er jeg lige begyndt at løbe. Det startede med, at jeg gik lange ture i Fælledparken, og når jeg så folk komme joggende med deres organer ud af halsen, tænkte jeg: De lider jo! Men så begyndte jeg selv at lunte lidt for at komme hurtigere frem, og jeg er et konkurrencemenneske, så nu går jeg all in med apps og vil hele tiden gerne overgå mig selv«.

Hvad spiser du typisk i krævende perioder?
»Jeg starter med at spise et kæmpe morgenmåltid med proteiner, som for eksempel et stort stykke laks med mørke bær og noget hørfrøolie eller en hakkedreng med løg. Jeg synes, det giver mening at spise mest om morgenen, et godt måltid til frokost og så ikke særlig meget om aftenen. Der skal man jo alligevel bare ligge ned«.

Har du nogen dårlige vaner?

»Jeg var ryger, men besluttede at stoppe, da jeg kom ind på teaterskolen, og begyndte på nikotintyggegummi. Der stod på pakken, at det tog et par måneder, før man var trappet ud af det, men nu, 14 år efter, er jeg megaafhængig af det lort. Jeg ryger nogle gange i mine roller, især ’Rita’ er jo storryger, men det er sådan nogle ’Mad Men’-smøger, der smager ad helvede til, så jeg bliver aldrig fristet til at begynde igen. Nikotinen skal jeg dog have«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden