Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Miriam Dalsgaard (arkiv)
Foto: Miriam Dalsgaard (arkiv)

Stilskifte. Engang var Ken B. Rasmussen veganer. Siden tog han stoffer og lagde al helse på hylden. I dag har han genopdaget de sunde vaner og holder meget af palæo-kost.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ken B. Rasmussen: Jeg spiser palæomad og går i bukser med svaj

Se og Hør-forfatterens eget forbrug er i dag forholdsvis konservativt.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med bogen ’Livet, det forbandede’ satte Ken B. Rasmussen fokus på Se og Hørs snagen i kendte danskeres privatforbrug og ugebladets misbrug af kreditkortoplysninger.

Når det kommer til forfatterens eget forbrug, er der imidlertid ikke meget interessant at komme efter, mener han selv – ikke længere i hvert fald. Da han i 1988 flyttede til Los Angeles, var han »en helt almindelig sovs-og-kartofler-dreng«. Men det ændrede sig, da han blev kæreste med en »helsefreak«.

LÆS OGSÅ

»Det, syntes jeg, ret hurtigt var ret fedt, og jeg blev meget interesseret i alternativ livsstil og helbredsformer. Jeg trænede helt vildt, og for at det ikke skal være løgn, var der et par år i 1990’erne, hvor jeg fuldstændig var veganer«, siger han.

Men det ændrede sig?
»Det vendte 180 grader sidst i 1990’erne, da jeg kom ind i natklubmiljøet. Jeg blev revet med og brugte rigtig mange penge på kokain og sprut og kvinder af den professionelle slags. Det var heftigt, og al helse var ligesom lagt på hylden«.

Hvordan er dit forbrug i dag?
»Da jeg skred fra Los Angeles til Danmark, rykkede jeg alt op med rode, og mit forbrug vendte igen 180 grader. Hvis man siger veganer på den ene side og narkofreak på den anden, er jeg et sted midt imellem. Ej, nok tættere på veganer. Jeg har genopdaget de sunde madvaner og drikker sjældent mere end en enkelt øl eller en lille whisky«.

Du spiser meget palæo-mad?
»Ja, jeg kan skidegodt lide det. Og hvis jeg kokkererer, bliver det kyllingebryst eller laks og en masse grøntsager med olivenolie og krydderier. Jeg mangler ikke pasta eller ris, og jeg tror heller ikke, at det er godt for helbredet«.

Hvad betyder sundhed for dig?
»Jeg ryger jo, men det er min eneste last. Jeg får trænet for lidt, især i forhold til da jeg boede i USA, hvor jeg nærmest var religiøs med træning og havde en fedtprocent på 2-3 stykker. Derhjemme har jeg et par håndvægte, som jeg er begyndt at rive lidt i, men det med at melde sig ind i et fitnesscenter, det orker jeg sgu ikke«.

Hvordan forkæler du dig selv?
»Sætter Ted Baker på anlægget, fyrer op i en dyr Havana-cigar til 400-500 kroner, skænker et lille glas single malt whisky og læser i en af mine utallige Steve McQueen-biografier«.

Hvordan er din tøjstil?
»Jeg er ret konservativ og skifter ikke tøjstil efter, hvad der nu er på mode. Jeg har haft den samme stil i snart 30 år, så jeg plejer at sige, at jeg bliver hip engang hvert 10. år. Mine støvler er håndsyede, amerikanske faldskærmsstøvler, og mine jeans skal have svaj. Og så har jeg en eller anden åndssvag mani med at købe jakker. Jeg har ufatteligt mange jakker«.

Går du altid med kasket?
»Ja, stort set. I stedet for at skulle bruge 10-15 minutter på håret hver morgen, så tager det ét sekund at sætte kasketten på hovedet. Men det er sgu svært at finde en ordentlig kasket, der sidder, som den skal. Og det er meget vigtigt, at det er 100 procent bomuld. Min bedste kasket er over 20 år gammel. Det er den, jeg har på nu, og jeg har ikke kunnet finde nogen siden, der er lige så god«.

Betaler du med kontanter eller kort?

»Jeg bruger dankort som alle andre, det er en pestilens at have kontanter på sig hele tiden. Men jeg bruger ikke dankortet til noget suspekt«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden