Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

1980'er-cykel. Martin Richter Olsen fandt stålstellet til sin Schrøder-cykel i noget storskrald. Derefter gik han på jagt efter flere originale dele til cyklen, blandt andet i Den Blå Avis.
Foto: Peter Hove Olesen

1980'er-cykel. Martin Richter Olsen fandt stålstellet til sin Schrøder-cykel i noget storskrald. Derefter gik han på jagt efter flere originale dele til cyklen, blandt andet i Den Blå Avis.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sjovt, at man kan sælge alt muligt mærkeligt

Martin Richter Olsen tjekker Den Blå Avis stort set daglig og køber og sælger alt.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I foråret fandt jeg et stålstel fra en Schrøder-cykel fra 1980’erne, som lå sammen med noget storskrald på vejen. Det hapsede jeg med under armen og cyklede videre.

Da jeg kom hjem, fik jeg lidt kvaler, for var det nu storskrald eller ej? Jeg ringede så til politiet for at høre, om cyklen var meldt stjålet.

Det var den ikke, men de ville gerne vide, hvor jeg havde fundet stellet. Du må ikke bare tage andres storskrald, oplyste de så. Derfor gik jeg op og ringede på på adressen, hvor jeg straks fik lov til at beholde stellet.

Jeg er tidligere cykelrytter og synes, at det kunne være sjovt at samle en cykel med originale dele fra dengang. Jeg kiggede derfor målrettet efter en Concor-sadel og var heldig at finde en via Den Blå Avis.

Her ledte jeg også efter en original SR-frempind, men den var svær at opdrive. Heldigvis var der en ven, som havde en, og så kunne jeg samle delene til en hel cykel. Cykelstel af stål er mere levende og organiske end de moderne modeller af aluminium. Der findes sågar en facebookgruppe med engagerede fortalere for stålrammen.

Jeg har nok købt 10-15 brugte cykler gennem tiden. Jeg sikrer mig altid, at jeg ikke køber en cykel, der er stjålet. Det er meget let at gøre med politiets nye app, hvor man selv kan tjekke, om cyklens stelnummer er opført i politiets register over stjålne cykler.

Jeg er inde og kigge på Den Blå Avis stort set hver dag. Jeg køber både ting, som jeg har brug for, og ting, som jeg kan sælge videre.

Man skal forstå mekanismerne på Den Blå Avis. Du skal være hurtig og svare folk, der spørger til noget, som du har til salg. Ellers er de lynhurtigt videre.

Og så skal du undgå at lave aftaler, for det låser al interesse, og måske kommer folk alligevel ikke som aftalt.

Jeg har tidligere været ude for, at folk ikke kom som lovet, og det er irriterende og spild af tid. Nu siger jeg: Kom bare, men måske er det solgt.

Der er mange krejlere, som byder meget lavt. Men hvis du har tålmodighed, skal der nok komme en, som vil betale prisen. Omvendt har jeg ikke altid selv tålmodighed til at vente på den rigtige vare.

For nylig kiggede jeg gennem et stykke tid efter et Nixon-ur, som jeg gerne ville købe brugt. Men det dukkede bare ikke op, så jeg endte med at købe et nyt.

Lige nu er jeg på udkig efter nogle CH33 Wegner-stole. De er svære at finde brugte, så det kan ende med en tur til møbelhandleren.

Jeg har købt og solgt masser af brugte musikinstrumenter. Engang kørte jeg helt til Jylland for at se på en guitar, men den var ikke helt rigtig, så jeg undlod at købe den og kørte bare hjem igen.

Vi har en Philippe Starck-lampe over spisebordet. Den fandt jeg til det halve af nyprisen på Den Blå Avis. Jeg købte også en mindre model, men den havde vi ikke plads til. Så solgte jeg den videre igen og tjente 700 kroner.

Nogle siger, det er snyd, og kan ikke lide at tage mere for en vare, end de har givet. Det mener jeg ikke, for alle er jo glade: Køberne oplever, at de får en billig vare, og jeg tjener nogle penge på handlen.

Det er fedt, at ting kan blive brugt igen, men for mig er det mest sjovt, at man kan sælge alt muligt mærkeligt. Engang købte jeg 10 digitale badevægte, som var nedsat til 20 kroner i Føtex. Dem solgte jeg videre for 100 kroner stykket i Den Blå Avis.

Jeg sælger også ting for andre. Jeg har solgt et klaver, som nogle familiemedlemmer havde smidt ud. Det satte jeg i stand og solgte.

Det er ikke alle, der gider sælge deres ting eller kan se mulighederne. Jeg ser da også selv ting, hvor jeg tænker: Hvis man nu lige gad ... Men jeg gider ikke altid.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden