Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Klassisk. Den konservative partiformand, Søren Pape Poulsen, køber gerne klassiske, danske designermøbler – brugte på auktion og til en god pris.
Foto: Janus Engel

Klassisk. Den konservative partiformand, Søren Pape Poulsen, køber gerne klassiske, danske designermøbler – brugte på auktion og til en god pris.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny konservativ formand: »Jeg har aldrig overtræk på kontoen«

Søren Pape Poulsen er så økonomisk snusfornuftig, at hans bankrådgiver griner ad ham.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med formandsskiftet hos Konservative har partiet ikke bare fået en ny konservativ frontfigur på lederpladsen, men også en særdeles konservativ forbruger.

Søren Pape Poulsen, der i sidste måned tiltrådte posten som partiformand og i denne uge forlod borgmesterposten i Viborg, handler næsten altid i de samme, velkendte butikker, hvor han ikke skal rende rundt og lede efter varerne, men ved, hvor de står, og hvor han kender kvaliteten.

Desuden er han opdraget med, at man sparer op, før man køber noget, og at »noget af det værste i verden er overtræk«.

LÆS OGSÅ

»Jeg har aldrig overtræk på kontoen, det har jeg simpelthen aldrig haft, for det ligger dybt i mig, at der skal være orden i økonomien. Jeg kunne aldrig bruge penge, jeg ikke har, og at låne til at tage på ferie eller lignende er bare helt way out i min verden«, siger han.

Hvordan styrer du din økonomi?

»Jeg går meget op i at få fordelt penge på forskellige konti og lagt til side til pensionsopsparinger og den slags. Min bankrådgiver griner somme tider ad mig, fordi jeg er så meget livrem og seler-typen«.

Hvor meget betyder pris?

»Jeg er meget prisbevidst, men vil gerne betale for lækre ting og god kvalitet. Og selv om jeg går op i, hvad tingene koster, er jeg ikke nærig, og jeg betaler gerne for fornøjelser til både mig selv og andre«.

Hvad bruger du mange penge på?

»Gode, klassiske danske designermøbler, det kan jeg godt lide at købe. Men jeg køber lidt ad gangen, og jeg køber dem altid brugt på auktion, hvor jeg prøver at få dem til en god pris. Det er nogle dyre sager og isoleret set mange penge at bruge, men jeg prioriterer det, fordi det er gode og lækre ting. Og så synes jeg, det er skægt at gå på loppemarked, hvor man kan være heldig at finde den der særlige stol eller en sjov ting. Det sker ikke så tit, men det er sjovt«.

Foretager du impulskøb?

»Selv om jeg synes, jeg er snusfornuftig med min økonomi, er der en impulskøber gemt i mig, må jeg erkende. Jeg kan godt falde for en eller anden mærkelig mekanisk ting til køkkenet for siden at finde ud af, at jeg slet ikke får brugt en særlig kaffebrygger, eller hvad det nu kan være, der så så smart ud ved første øjekast«.

Hvor handler du dagligvarer?

»Jeg handler primært lokalt. Jeg bor i Bjerringbro, hvor jeg handler det meste. Det er dejligt at handle, hvor man kender folk, og så er jeg typen, som går til bageren efter brød i stedet for at købe det i supermarkedet«.

Køber du økologisk?

»Jeg er ikke konsekvent i mine indkøb, derfor er det meget forskelligt, om jeg køber økologisk eller ej. Det afhænger helt af, hvad jeg føler for, når jeg står ved disken«.

Går du op i sundhed?

»For et par år siden tabte jeg lidt over 25 kilo, og da kom jeg godt i gang med motion og med at spise sundt. Med jobbet som borgmester og ikke mindst det nye som formand er jeg ude til mange arrangementer og spiser mange forskellige steder, og det gør, at jeg skal passe ekstra meget på vægten. Derfor er jeg meget obs på at få noget grønt i kurven, for ellers går det galt. Men jeg er ikke frelst, slet ikke. Jeg har en sød tand af en anden verden«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden