Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Fantasiunivers. Jakobs Stegelmann har brugt det meste af sit liv til at udforske spil- og fantasyuniverset, og har tusindvis af spil, bøger og dvd’er i sin kælder.
Foto: MARTIN BUBANDT (arkiv)

Fantasiunivers. Jakobs Stegelmann har brugt det meste af sit liv til at udforske spil- og fantasyuniverset, og har tusindvis af spil, bøger og dvd’er i sin kælder.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

'Troldspejlet'-vært: »Jeg ser mange dårlige film, men spiser helst ikke dårlig mad«

Jakob Stegelmann går mere op i at eje meget end at eje det dyre og sjældne.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da Jakob Stegelmann var ung, havde han en kassekredit, der blev brugt til at købe de mange film, spil og tegneserier, han bare måtte eje. Han kunne også godt udskyde at betale elregningen, fordi han havde brugt pengene på et nyt spil. I dag har han familie og køber ikke nyudgivelser for penge, han ikke har.

Men mange af dem får han så alligevel, fordi han skal anmelde dem i tv-programmet ’Troldspejlet’, hvor han har været vært de seneste 25 år. Heldigvis. For computerspil er hans store passion.

LÆS ARTIKEL

»Det er en af grundene til at lave programmet. At det aflaster mit forbrug. For mange af de ting, jeg anmelder, ville jeg have købt alligevel. Og jeg bruger stadig penge på film, tegneserier, bøger og spil, som er for voksne og ikke kan være med i et børneprogram. For jeg skal jo følge med«.

Hvor sammenfiltret er dit arbejds- og privatliv generelt?

»Jeg kan næsten ikke kende forskel på, hvad jeg gør for sjov, og hvad jeg gør fagligt. Jeg har tit spekuleret over, at det på et eller andet tidspunkt ville blive et problem for mig, at de to ting smeltede sammen. Mange har det med, at ens interesse ikke må være ens arbejde, men jeg har ikke prøvet endnu, at det var et problem. Nogle undrer sig måske over, at jeg kan blive ved med at interessere mig for det, men jeg synes, den verden, er så åben og fyldt med afkroge, at man altid kan finde en ny, hvor der pludselig åbner sig en dør til en ny verden.

Hvor i dit hjem ser man din passion?

»Det er primært i kælderen. Det er nødt til være dernede, ellers bliver det for mærkeligt. Jeg kan ikke lide den totale tematisering af et hjem. Det er voldsomt og anmassende. Så jeg har en hule dernede på 30 kvadratmeter. Den er fyldt med dvd’er, tegneserier, spil. Der er en masse ting, som jeg kan hive frem og blære mig med, hvis jeg møder nogle samlere, som jeg skal trumfe. Men jeg har aldrig brugt penge på dyre samleobjekter. Jeg går mere efter volumen end at få noget, der er så sjældent, at det er ubetaleligt. Jeg har så mange film, at jeg har et register over dem, så jeg ikke køber den samme to gange«.

Bruger du mange penge på mad?

»Mad er helt klart en stor post på mit budget. Og det er helt omvendt end med filmene. Jeg ser mange dårlige film, men jeg spiser helst ikke dårlig mad og drikker helst ikke dårlig vin. Jeg vil hellere have en god flaske vin til 200 kr. end fire til 50 kr. Jeg laver meget mad selv. Jeg er vokset op med fransk mad som det bedste mad på jorden. Jeg kan godt lide at lave noget godt fransk, som står og simrer hele dagen«.

Hvilke personlighedstræk påvirker dit forbrug?

»Jeg er meget utålmodig og vil gøre meget for at undgå at stå i kø. Derfor er online også det sted, hvor jeg holder mest af at handle. Også mad. Min utålmodighed viser sig også ved, at når jeg har kigget længe nok i en forretning, så siger jeg pludselig ’nu tager vi den der’. Jeg har engang købt en bil, hvor jeg, da jeg kom hjem, ikke var helt sikker på, om jeg havde bestilt den i mørkeblå eller lyseblå. Det var, fordi jeg var blevet utålmodig i situationen. Det er ekstremt pinligt. Jeg har faktisk aldrig turdet fortælle det til nogen før. Men farven var nu okay. Den var mørkeblå«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden