Jakkesæt. Når tv-værten og hypnotisøren Jan Hellesøe køber et nyt jakkesæt, foretrækker han at købe det i en fysisk butik.
Foto: Anders Rye Skjoldjensen

Jakkesæt. Når tv-værten og hypnotisøren Jan Hellesøe køber et nyt jakkesæt, foretrækker han at købe det i en fysisk butik.

Mit forbrug

Jan Hellesøe: »Jeg har omkring 30 jakkesæt«

Jan Hellesøe fra tv-programmet ’Fuckr med dn hjrne’ har hypnotiseret sig til ikke at købe kager på tankstationer.

Mit forbrug

Jan Hellesøe var for et års tid tilbage blevet en smule tyk. Det var tankstationens wienerbrøds skyld, siger han. »Det er jo en vanesag. Man skal lige have en kop kaffe, og så peger man på den der wienerfætter ved siden af«.

Den 33-årige psykologiske manipulator og tv-vært var træt af sin dårlige vane. Han fik derfor en god ven til at hypnotisere sig til ikke at have lyst til at købe kager på tankstationer.

»Så jeg er faldet i mersalgsfælden rundtomkring på de danske tankstationer, men det har jeg hypnotiseret mig ud af, og nu har jeg slet ikke lyst til de kager mere«.

Det har personlige fordele at være ekspert i psykologisk manipulation og hypnose. Men oftest er det andre mennesker, Jan Hellesøe udøver sine teknikker på, når han som tv-vært på DR 3-programmet ’Fuckr med dn hjrne’ kommer med spådomme, illustrerer bankkup, smertekontrol eller vildleder sine kendte ofre til at se syner.

Samme visuelle illusioner og tankeeksperimenter kan for tiden opleves live på scener over hele landet i Jan Hellesøes onemanshow ’Manipulation’.

Er der andre sider af din forbrugermentalitet, du har overvejet at hypnotisere væk?

»Nej, for jeg er egentlig fornuftig nok, og jeg giver ikke bare penge ud på hvad som helst. Men hvis der er noget, jeg ved, jeg gerne vil have, tager det mig minussekunder at beslutte mig endeligt. Min bil er et eksempel. Den havde jeg ikke prøvekørt, inden jeg købte den. Men jeg havde tjekket den ud på nettet, og jeg vidste bare, det var rigtigt. Så købte jeg den. Når jeg får de der fornemmelser, er det altid rigtigt«.

LÆS MIT FORBRUG MED RUBEN SØLTOFT

Bruger du generelt din intuition, når du handler?

»Bestemt. Intuition er al erfaring, man har haft gennem livet. Jeg kender folk, der har brugt halvandet år på at købe en bil, men det tog kun mig et par sekunder«.

Hvilken bil?

»En Audi A5. Jeg kører næsten 70.000 kilometer om året for at pendle mellem Jylland og København og derudover optræde i hele landet. Jeg håber, der på et tidspunkt kommer en elbil, der kan køre langt nok på kilowatten, så den kan passe til de strækninger, jeg kører nu. For det er simpelthen for vildt med det benzinforbrug, jeg har. Det har jeg dårlig samvittighed over«.

Hvorfor så ikke købe en lille, miljøvenlig bil?

»Jeg havde en lille let sag, men da jeg havde kørt 80.000 kilometer på halvandet år, kunne jeg ikke holde ud at sidde i den kasse mere. Når man kører så mange kilometer, skal man glæde sig til at komme ud og køre. Det gør jeg nu. Min bil er som en velindrettet stue. Den er både mit kontor og mit andet hjem«.

Er der noget, dine venner ryster på

hovedet ad, at du køber?

»Tøj! Jeg har en meget, meget stor jakkesætsamling. Omkring 30 styk. Men jeg slider dem også op, for jeg går i dem 9 timer om dagen. Når jeg kommer forbi en herretøjsforretning, skal jeg altid lige ind og kigge. Jeg har ikke tålmodighed til skræddersyede jakkesæt, så det er godt, at man i dag kan få dem tailor fitted«.

Jeg elsker den umiddelbare glæde ved at finde noget og så købe det

»Jeg er en meget utålmodig forbruger. Når jeg gerne vil have noget, skal det være nu og her. Jeg har ikke tid til, at et jakkesæt skal lægges op eller ændres på. Så gider jeg ikke have det. De koster 3.000-3.500 kroner. For den pris kan man få et jakkesæt i en god kvalitet, der ikke mister formen for hurtigt«.

Køber du dem online?

»Nej, jeg vil gerne ind og røre. Kan min krop lide at have det på? Jeg er sjælden god til at købe ting online, for man skal vente minimum en dag. Det er irriterende. Jeg elsker den umiddelbare glæde ved at finde noget og så købe det. Have det i hånden med det samme. Når man skal vente nogle dage – eller fjorten – på forsendelsen, forsvinder den glæde«.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Mette Lützhøft, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden