Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
sparer. Sangerinde og musiker Nabiha er ikke den helt vilde shopaholic, siger hun.
Foto: Kasper Løftgaard

sparer. Sangerinde og musiker Nabiha er ikke den helt vilde shopaholic, siger hun.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nabiha: »Jeg har en liste over ting, jeg gerne vil opleve i mit liv«

Den 27-årige sangerinde er god til at spare på tøj, men ferier prioriterer hun højt.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I månedsvis har den 27-årige sangerinde Nabiha arbejdet med sit nye album, så butikker og shopping har der ikke været meget af.

»Faktisk er jeg ikke den helt vilde shopaholic. Jeg tror, jeg er ret god til at spare i hverdagen, for jeg har lært hjemmefra at gøre godt med det, der er. Hvis der ingen penge er i denne måned, så bruger jeg bare ingen«.

LÆS OGSÅ

Hvad med musik. Køber du også musik digitalt?

»Jeg er lidt romantiker og køber stadig cd'er, for jeg kan godt lide at have den booklet, der følger med. Lige nu glæder jeg meget til få min nye plade i hånden, så jeg kan åbne den, kigge på billederne og sætte den i cd-afspilleren«. LÆS OGSÅ

Bruger du mange penge på musik?
»Ikke synderligt, og det tror jeg er en arbejdsskade. Jeg har så meget musik og køber mest enkelte numre digitalt«.

LÆS OGSÅ

Hvad kan du lide at bruge penge på?
»Ferier. Jeg sparer ikke på ferier. I slutningen af 2012 kiggede jeg i kalenderen og fandt ud af, at jeg ikke havde holdt ferie i over et år. Selv om det er helt fantastisk at lave det, jeg brænder for, har jeg brug for at tage noget tid ud, så jeg blev nødt til at skemalægge en ferie«.

Hvortil?
»Jeg købte en ferie til Bali og rejste rundt alene. Jeg kan godt lide at rejse alene, og har en liste over ting, jeg gerne vil opleve i mit liv. En af dem er at lære at dykke, for jeg er ikke helt stærk som svømmer og vil gerne udfordre mig selv. Så jeg tog et dykkercertifikat på Bali. Det var fantastisk og en meget befriende fornemmelse at kunne trække vejret under vandet - i en fantastisk og farverig verden«.

Hvad kan du lide ved at rejse alene?
»I hverdagen er jeg meget sammen med andre, og det holder jeg af, men det er sundt for mig at være alene, trække stikket ud og få tænkt nogle ting igennem. Jeg synes, det er rart at kunne mærke efter, om jeg er på rette vej i mit liv«.

Du deler en lejlighed med en veninde. Hvordan foregår jeres husholdning?
»Vi har ikke fælles indkøb, men ordner vores ting hver for sig. Vi hjælper hinanden med at rydde op og den slags, hvis den anden har for travlt«.

Kan du lide at lave mad?
»Jeg elsker afrikansk mad. Jeg er ikke så hardcore til at lave det, men det håber jeg at blive. På de lange arbejdsdage er jeg mest til Vesterbros mange gode takeaways. Mit yndlingssted for tiden er Madglad, som har åbnet et cafeteria i Eskildsgade. Der er fantastisk og rart at være. Og de bruger dejlige råvarer, maden er billig og personalet så dejligt. De har ikke noget imod, hvis man lige sidder lidt efter lukketid«.

Hvad er historien om din lykkeamulet?
»Jeg fik den hen over nytår af min fars familie i Gambia. De fleste bærer en lykkeamulet i en lædersnor et eller andet sted på kroppen. Man får den lokale imam til at skrive sine ønsker på et papir, som han river over på midten, ruller sammen og lukker med tape. Så tager man amuletten ned til en sølvsmed, som udformer en messingamulet med indgraveringer. Når man bærer amuletten, kan der ske en masse dejlige ting. Jeg har den næsten altid på«.

Hvad bringer den dig?

»Jeg bad om kærlighed, lys og glæde — at finde min vej i livet. Når jeg har den på, føler jeg mig forbundet med min familie og min kærlighed til Gambia«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden