Anh Lês kogebog ’LêLês urtekøkken’ er netop udkommet. Inspirationen fik hun, mens hun gik og rodede i den byhave, hun har etableret i baggården til familiehuset på Frederiksberg, hvor hun bor med sin 7-årige søn, sine forældre, bror og brorens datter.
Hun havde været tæt på at gå ned med stress, kunne ikke længere finde på nye opskrifter til sine vietnamesiske LêLê-restauranter og havde mistet lysten at spise.
»For at prøve at komme lidt ovenpå var jeg begyndt at vinterbade og gå i sauna, hvor jeg sad og lyttede til alle pensionisterne, der talte om deres haver. Og så kom jeg i tanke om, at jeg for nogle år siden havde læst en masse om byhaver i New York«.
Hun hentede jord, købte plantekasser og anlagde højbede. Mens hun gik rundt derude i haven og fandt ud af, at vietnamesiske urter sagtens kan gro under koldere himmelstrøg, kom ideen til kogebogen snigende sammen med lysten til igen at indtage et ordentligt måltid mad.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage
Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.
Læs videre nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her