0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Britiske singlemødre får michelinstjerner

Man godt kan få succes og have børn i en ellers familiefjendtlig branche.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
PR
Foto: PR

Succesfulde singlemødre. Storbritannien kan for tiden prale med markant mange kvindelige kokke med michelinstjerner. Men stjernerne er ikke kommet uden ofre.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Tag f.eks. Hélène Darroze, køkkenchefen for The Connaught i London, der netop har fået to michelinstjerner, og restaurant Hélène Darroze i Paris.

Flere fallerede forhold gjorde, at hun til sidst tog beslutningen om at adoptere to piger fra Vietnam, der nu pendler med hende hver søndag mellem Paris og London, hvor de opholder sig en uge ad gangen.

»Jeg har arbejdet med så mange talentfulde kvindelige kokke, og så møder de pludselig en mand, får børn, siger op og kommer aldrig tilbage. Jeg var forelsket i en mand i Paris, og hvis han havde spurgt mig, om jeg ville gifte mig og have børn, ville jeg have gjort det på et sekund«, siger hun til London Evening Standard.

Hårdt liv
Det er ikke uden omkostninger at have børn i den branche. Skye Gyngell, køkkenchef i Petersham Nurseries Café, var i mange år arbejdsnarkoman, alkoholiker og heroinmisbruger, samtidig med at hun var singlemor.

»Jeg var alene i 14 år og arbejdede 70 timer om ugen. Jeg plejede at aflevere min datter hos babysitteren kl. 7.30 og hente hende igen ved midnat. Det var rædselsfuldt for os begge, men jeg havde ikke nogen anden karriere«, siger hun til The Telegraph. Nu er hun netop blevet den ellevte kvinde i Storbritannien, hvis restaurant har en michelinstjerne.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere