Farlig tarmbakterie fundet på spanske agurker

Fødevarestyrelsen i Danmark udvider advarslen til at omfatte agurker fra Spanien.

Fødevarer

Hamburg Institut for Hygiejne har identificeret agurker fra Spanien som bærer af den farlige bakterie, som har gjort mindst en dansker og flere hundrede tyskere alvorligt syge.

Det skriver den tyske avis Der Spiegel.

Det får nu den danske Fødevarestyrelse til at udvide advarslen mod at spise grøntsager fra Tyskland til også at omfatte agurker fra Spanien.

Bakterien er fundet på fire salatagurker, hvoraf man ved, at tre af dem stammer fra Spanien, mens man ikke er klar over, hvor den fjerde stammer fra.

Fødevarestyrelsen afventer nærmere
Den mystiske bakterie-sygdom, der går under navnet VTEC, har på få dage ramt hundreder af mennesker især i Nordtyskland. Alene i Slesvig Holsten er der nu over 200 sygdomstilfælde, og det tal er blevet fordoblet på et døgn, skriver det tyske nyhedsbureau DPA.

En dansker er indtil videre smittet med sygdommen, men er ifølge Sundhedsstyrelsen uden for livsfare. Mindst seks er lige nu til observation for sygdommen, lyder det fra Statens Serum Institut.

VTEC viser sig i første omgang som blodig diarre og i alvorlige tilfælde giver bakterien nyresvigt, der medfører dødsfald. Ifølge de første resultater er bakterien resistent og kan derfor ikke behandles med antibiotika, skriver Der Spiegel.

Tidligere på dagen gik først de tyske og senere de danske fødevaremyndigheder ud og advarede om at indtage rå tomater, agurker og bladsalat fra Nordtyskland, da man mente, at udbruddet af den alvorlige tarmsygdom stammede herfra.

Men nu mener man altså også, at synderen skal findes i Spanien.

»Vi er i gang med at undersøge sagen, men indtil videre har vi kun vores oplysninger fra DPA. Så inden vi ved mere, melder vi ikke noget nyt ud«, siger beredskabschef i Fødevarestyrelsen Kim Vandrup Sigsgaard.

Fødevarestyrelsen er i løbende dialog med ambassaden i Berlin, og holder et vågent øje med sagen, lover beredskabschefen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce