REGNING. Ifølge Coop vil det koste omkring 40 millioner kroner ekstra at få bragt varer ind til de københavnske supermarkeder, når Betalingsringen er indført.
Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD

REGNING. Ifølge Coop vil det koste omkring 40 millioner kroner ekstra at få bragt varer ind til de københavnske supermarkeder, når Betalingsringen er indført.

Fødevarer

Betalingsringen vil gøre din mad dyrere

Forbrugerne betaler, når det bliver dyrere at få varer frem til butikkerne.

Fødevarer

Det kommer ikke blot til at koste bilejerne flere penge, med en betalingsring i København. Det kommer også til at koste, når varerne skal betales i butikken, skriver Dansk Handelsblad.

Det vil koste dagligvarekæderne mellem 30 og 40 millioner kroner om året, når varerne skal gennem ringen.

»Det er omkostninger, som vi må lægge på varepriserne. Vi kan kun sende regningen ét sted hen, og det er til kunderne«, fastslår Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop.

LÆS ARTIKEL

Betalingsringen omkring København skal styrke den kollektive trafik. Regeringen har fremsat ønske om, at der bliver etableret en betalingsring rundt omkring hovedstaden for at styrke den kollektive trafik.

I planerne indgår, at også lastbiler og varebiler skal betale for at køre ind i København, og forslaget går på en gennemsnitspris på 20-25 kroner i morgen og dagtimerne.

40 millioner for at passere

Overfor Dansk Handelsblad oplyser detailkæderne, at de samlede omkostninger vil ligge på op mod 40 millioner kroner for at få lov til at passere betalingsringen for at få bragt mælk og kartofler ind til de københavnske supermarkeder og discountbutikker.

LÆS ARTIKEL

Jens Juul Nielsen har tidligere slået et slag for, at distribution af dagligvarer i København ikke belastes af ekstra omkostninger i forbindelse med en betalingsring.

»Hensigten med betalingsringen er næppe, at det skal være dyrere at købe mad og drikke for københavnerne«, sagde Jens Juul Nielsen i sidste uge.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden