Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Pluk, pluk, pluk. Hvis du ikke selv kan overkomme at plukke æblerne og pærerne på dine frugttræer, så inviter naboer, kollegaer og svigermor til at gøre det, foreslår bevægelsen "Stop spild af mad".
Foto: JENS DIGE

Pluk, pluk, pluk. Hvis du ikke selv kan overkomme at plukke æblerne og pærerne på dine frugttræer, så inviter naboer, kollegaer og svigermor til at gøre det, foreslår bevægelsen "Stop spild af mad".

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stop madspild - gå på høfligt æblerov

Millioner af kilo frugt går årligt til spilde, fordi folk ikke orker at plukke dem.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Den danske natur lider af dårlig timing: Når folk er på sommerferie, står mange bær og rådner på planterne, og når frugttræerne begynder at give afkast, er vi ramt af arbejdsstart og børnenes første skoledage og kan ikke finde tiden eller overskuddet.

»En betydelig del af frugterne i Hr. og Fru Jensens haver ender med at rådne op, og det er et madspild, vi skal gøre noget ved«, siger chefkonsulent Klaus Jørgensen fra organisationen Landbrug & Fødevarer. Han anslår, at der produceres i omegnen af 10-15 millioner kilo pærer og æbler i danske private haver og kun halvdelen bliver spist af mennesker. Så mængden af frugt, der går til spilde, skal måles i mange millioner kilo hvert år.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden