0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Økologiske æg smager bedst

Buræg og skrabeæg smager knapt så lækkert. De økologiske æg hitter, når fem typer æg bliver udsat for blindsmagning.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
KIM AGERSTEN
Foto: KIM AGERSTEN

I en omfattende test af æg kom de økologiske ud som vinder, når det gjaldt om at smage bedst. Men de skal helst være så friske som muligt.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det viser en test af æg, som Videncenter for Fødevarer og Sundhed (Viffos) og Erhvervsakademi Roskilde har udført for tjek.dk.

»Det er tydeligt, at de økologiske æg smager bedst, når vi blindsmager. Og det er iøjnefaldende, fordi hønerne har samme forhold i øvrigt som de fritgående høns. Eneste forskel er, at foderet er økologisk«, siger civilingeniør Ulla Uebel, der deltog i testen som underviser på procesteknologuddannelsen.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere