Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Frossent. Man kan i princippet gemme sine madvarer i ti år i fryserens dyb.
Foto: Finn Frandsen

Frossent. Man kan i princippet gemme sine madvarer i ti år i fryserens dyb.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spis med sindsro fra kummefryserens dyb

Der er ingen fare forbundet med at spise selv årgamle fødevarer fra frost. Men kvaliteten falder, som tiden går.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

De fleste ejere af en fryser med dybfrost har prøvet det adskillige gange:

Allerbagest i fryseskuffen eller nederst i kummefryseren finder du ved nærmere undersøgelser den ene pose efter den anden med kød, bær eller bagværk, der har måneder – ja, nogle gange år – på bagen.

VI GUIDER

Hvad stiller man så op med de gamle fødevarer? Skal de smides ud? Eller kan de tøs op og spises?

Her vil de fleste ønske sig svar på to afgørende spørgsmål: For det første: Bliver man syg af at spise det? For det andet: Smager det, som det skal?

Du bliver ikke syg
Svaret på det første spørgsmål er relativt enkelt, forklarer Jens Kirk Andersen, seniorrådgiver ved Fødevareinstituttet på DTU.

For man bliver ikke syg af at spise hverken kød, frugt, grøntsager eller fisk og skaldyr eller andre fødevarer, selv om de har forputtet sig i kummefryserdybet gennem flere år.

»For fødevaresikkerheden betyder det intet, hvor længe en fødevare har været nedfrosset. Bakterievæksten stopper, når temperaturen kommer under nul. Og det gælder for alle fødevarer«, siger Jens Kirk Andersen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden