Dødsfrugt. De inficerede meloner er skyld i sygdom i 18 stater i USA.
Foto: Ed Andrieski/AP

Dødsfrugt. De inficerede meloner er skyld i sygdom i 18 stater i USA.

Fødevarer

Melon-bakterie har dræbt op imod 16 mennesker

Et utal af meloner er tilbagekaldt efter mange dødsfald i USA.

Fødevarer

Mindst 13 mennesker er døde og 72 konstateret syge i forbindelse med et bakterie-udbrud i USA.

Den dræbende listeria-bakterie er blevet spredt gennem melontypen ’Colorado cantaloupes’, oplyser amerikanske sundhedsmyndigheder til BBC.

Udbruddet betegnes som det mest dødelige fødevare-udbrud i over ti år.

18 stater er ramt Den livsfarlig listeria-bakterie er sporet tilbage til en melonfarm i byen Holly i den amerikanske stat Colorado.

Siden 31. juli er de melonrelaterede hændelser rapporteret i 18 amerikanske stater med dødsfald bekræftet i områder så forskellige som Texas, New Mexico og Maryland.

Alle meloner fra farmen er ifølge BBC tilbagekaldt, mens en afdeling under det amerikanske fødevareministerium er ved at undersøgelse årsagen til den voldsomme bakterie-udbredelse.

Ud over de 13, der er døde som følge af bakterieudbruddet, menes yderligere tre dødsfald at kunne skyldes listeria-udbruddet.

Et amerikansk center for sygdom og forebyggelse (CDC) frygter imidlertid, at endnu flere kan være ramt af den dødelige bakterie, da det kan tage op til fire uger, før symptomerne på smitten viser sig.

Ældre er særligt i farezonen

Raske voksne mennesker er angiveligt ikke i fare for at blive påvirket af listeria-bakterien, der primært rammer ældre og svage.

Ifølge BBC er de sygdomsramte således i gennemsnit 78 år gamle.

LÆS OGSÅ

I modsætning til mange andre bakterier kan listeria formere sig ved såvel køleskabs- som stuetemperaturer.

I 1988 døde 21 mennesker i forbindelse med et listeria-udbrud fra hotdogs, men det i 1985 kostede 52 mennesker livet at spise mexicanske oste, der var inficeret med bakterien.

Også i Danmark har der været et stigende antal smittede med bakterien i de seneste år, men det aktuelle udbrud i USA menes ikke at have bredt sig til Europa.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce