UDBREDT. Der er nu også mistanke om hestekød i bouillionterninger, gelantine og krydret kebabkød. (Arkivfoto)
Foto: PELLE RINK /POLFOTO

UDBREDT. Der er nu også mistanke om hestekød i bouillionterninger, gelantine og krydret kebabkød. (Arkivfoto)

Fødevarer

Ny mistanke: Der kan også være hest i bouillon

Hestekødsskandalen rækker muligvis længere end blot til kød.

Fødevarer

Bouillionterninger, gelantine og krydret kebabkød er de seneste produkter i rækken, der nu skal undersøges for at indeholde hestekød.

Det skriver den engelske tv-station BBC på deres hjemmeside.

Det er de engelske fødevaremyndigheder, Food Safety Agency (FSA), der nu vil til at undersøge blandt andet disse tre produkter.

FSA har indtil videre taget prøver af 224 forskellige produkter, som er under mistanke for at indeholde hestekød i stedet for oksekød. Resultatet af prøverne forventes klar 25. februar, skriver BBC.

»Nu hvor kebab, bouillonterninger og gelatine er blandt de produkter, der er under mistanke, tyder det på, at hestekøds-skandalen er endnu mere omfattende, end tidligere antaget. De nye tests bør udføres hurtigt. Folk vil have svar nu«, siger Labour-politikeren Mary Creagh til den engelske tv-station.

I går trak verdens største fødevarekoncern, Nestlé, frosne retter tilbage fra kølediskene efter fund af heste-dna. Også Supermarkedskæden Lidl måtte fjerne færdigretten »Combino Penne Bolognese« fra producenten Copack fra hylderne efter spor af hestekød.

I sidste uge blev der funder spor af hestekød i lasagner fra den franske producent Comigel, som var solgt i butikker under De Samvirkende Købmænd.

tik

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce