0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Pas på: Salmonella i oksekød er blevet hverdag

Kyllinger frikendes, mens svin stadig er den største salmonella-synder.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
 JACOB EHRBAHN
Foto: JACOB EHRBAHN

Smittekilde. Oksekød er i dag den næststørste kilde til salmonella.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Dansk svinekød var den største fødevarekilde til enkeltstående salmonellainfektioner i 2012 med otte procent, hvilket er på niveau med året før.

Det viser den årlige opgørelse fra Zoonosecentret ved DTU Fødevareinstituttet.

Hver fjerde tilfælde er uopklaret
Til gengæld er smitten fra dansk oksekød steget markant til syv procent af tilfældene og er dermed blevet den næststørste kilde. Gennem de foregående 10 år var oksekød kun kilde til mellem 0,5 og 1,5 procent af mavetilfældene.

ritzau

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere