0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Pas på de grønne kartofler - det er højsæson lige nu

Butikkerne bugner af friske kartofler. Men de bliver hurtigere grønne og fuld af flere giftstoffer end normale kartofler.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
RUNE PEDERSEN
Foto: RUNE PEDERSEN

Overset. Ofte opdager man først de grønne kartofler i posen, når man kommer hjem.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hver dansker spiser årligt omkring 50 kilo kartofler, og lige nu flokkes poser med nye kartofler på hylderne i supermarkederne.

Men se nu dér – en grøn kartoffel! Og en til! Måske opdager du det først, når du er kommet hjem og får kigget nærmere på posens indhold.

Ifølge kartoffelbranchen er det i starten af sæsonen for nye kartofler et tilbagevendende problem, at kunder kommer hjem med mere eller mindre grønne kartofler. Simpelthen fordi nye kartofler, der ofte er vasket og har meget lidt skind, er mere sarte over for lys.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere