Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

holdninger. 62 procent af kvinderne og 46 procent af mændene svarer i en undersøgelse, at de ønsker buræg fjernet fra butikkerne for at undgå at blive fristet af billigere æg, når de køber ind.
Foto: MARTIN BUBANDT

holdninger. 62 procent af kvinderne og 46 procent af mændene svarer i en undersøgelse, at de ønsker buræg fjernet fra butikkerne for at undgå at blive fristet af billigere æg, når de køber ind.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Landbrug og Fødevarer: Ærgerligt at Kvickly fjerner buræg

Kvickly fratager forbrugerne deres frie valg ved at fjerne buræg fra hylderne, mener Landbrug og Fødevarer.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når det om få uger ikke længere er muligt for kunderne i Kvickly at lægge en bakke buræg i kurven, gør man ikke forbrugerne en tjeneste, mener sektorchef i Landbrug og Fødevarer Jørgen Nyberg Larsen.

»Det er ærgerligt, at Kvickly træffer et valg på forbrugernes vegne og forhindrer dem, der gerne vil købe buræg, i at gøre det«, siger han.

Forbrugerne vil ikke fristes Kvicklys kædedirektør, Jesper Faurholdt forklarer, at de har truffet beslutningen om at trække deres buræg tilbage ud fra en vurdering af, hvad deres kunder ønsker.

En undersøgelse som YouGov har foretaget for Dyrenes Beskyttelse viser, at særligt de kvindelige forbrugere gerne vil undgå at lade sig lokke af den billige pris, når de køber æg. I hvert fald svarer 62 procent af kvinderne og 46 procent af mændene, at de ønsker buræg fjernet fra butikkerne for at undgå at blive fristet af billigere æg, når de køber ind.

LÆS ARTIKEL

Men Jørgen Nyberg Larsen mener ikke, at det er Kvicklys opgave at bestemme, om kunderne må købe buræg eller ej.

»Man skal altid have sit frie valg som forbruger. Vi kan se på tallene, at vi producerer de æg, som danskerne vil have«, siger han.

Tal fra Fødevarestyrelsen viser, at knap 60 procent af de æg, der bliver solgt i danske supermarkeder kommer fra burhøns.

Høns i bur er ikke et problem

I Dyrenes Beskyttelse er man begejstret for Kvicklys beslutning. Her har man med kampagnen 'Bliv Ægtivist' opfordret detailhandlen til at stoppe salget af buræg, så flere høns kommer ud af burene. De mener, at de forhold, som burhønsene bliver budt er alt for dårlige.

LÆS OGSÅ

»Når hønsene står i bur, kan de ikke udfolde deres naturlige adfærd. Hønen er et skovdyr og skal kunne gå frit og hakke i jorden. De skal ikke være spærret inde 24 timer i døgnet, uden at kunne bevæge sit fri«t” siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Jørgen Nyberg Larsen er ikke enig i, at hønsene har det dårligt i burene.

»Vi har givet hønsene mere plads, de lever længere end andre høns og hakker ikke på hinanden. Hvis alle høns skulle gå frit, skulle vi have en hønsegård på størrelse med Frederikberg Kommune. Det er helt urealistisk«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden