0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Netto og Føtex undersøger halalmærkning

Dansk Supermarked overvejer at bede leverandører om at mærke halalkød. Kunderne går kun op i det, når mediedebatten kører.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Joachim Adrian (arkiv)
Foto: Joachim Adrian (arkiv)

Halal. Dansk Supermarked overvejer mulighederne for et mærke på halal-slagtet kød.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) står ikke alene med sit ønske om et mærke, der viser, om kød i supermarkederne er slagtet efter religiøse ritualer. Dansk Supermarked har indledt en dialog med sine kødleverandører for at finde ud af, hvad det vil indebære at lave en mærkningsordning.

»Det betyder ikke, at vi i morgen vil kræve, at de skal mærke deres kød, men vi undersøger, om det er praktisk muligt. Først skal vi vide, hvor meget af det kød vi får, der er halalslagtet. Og så ser vi på, om det er håndterbart at lave et mærke«, siger pressechef Mads Grand.

»Vi har i forvejen mange mærker på produkterne, så hvis vi skal have endnu et, skal det være gennemskueligt og reelt give vejledning til forbrugeren. Det er også vigtigt, at det ikke har en væsentlig indflydelse på prisen. I betragtning af hvor relativt få forbrugere der går op i det, vil det være en dyr løsning at indføre mærker på alt kød, hvis det øger prisen markant«, siger Mads Grand.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu