0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Madspild: Hotel sparer formue på mindre tallerkener

Enkel løsning kan gøre noget ved madspildsproblem, mange restauranter oplever.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
JOACHIM ADRIAN
Foto: JOACHIM ADRIAN

Mådehold. Folk hiver mindre op på tallerkenen, hvis den er lille, viser erfaringer fra Norge. (arkivfoto)

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Et hotel i Norge har med et snuptag sparet tusindvis af kroner og reduceret sit madspild:

De hidtidige tallerkener i hotellets restaurant er blevet skiftet ud med nogle mindre af slagsen.

Det hele begyndte som et forsøgsprojekt. Hotel Union i Geiranger begyndte at bruge små tallerkener til sin buffet og i forbindelse med julefrokoster.

Og det har været en god idé. Hotellet har sparet omkring 100.000 norske kroner på sit madbudget på grund af de mindre tallerkener, vurderer hotellets direktør.

Desuden har køkkenpersonalet smidt langt mindre mad i skraldespanden end tidligere.

ritzau

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter