0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Smagstest: To slags hummus er gode, resten kan undværes

Der blev ikke givet topkarakter, og hjemmelavet hummus er altid bedst, lyder dommen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hummus er ikke bare hummus. Der eksisterer givetvis lige så mange variationer, som der er husmødre i oprindelseslandene i Mellemøsten, og den velsmagende dip har endda sin helt egen rolle som konfliktmager mellem Libanon og Israel, der begge mener at være ophavsland til kikærtepureen.

Det har resulteret i en kappestrid på største portion hummus, hvor verdensrekorden ifølge ’Guinness Rekordbog’ har været Libanons siden 2010, hvor kokken Ramzi Choueiri med hjælp fra cirka 300 studerende fra Al-Kafaat University i Beirut diskede op med ikke mindre end 10.452 kg hummus på en tallerken med en diameter på 7,17 meter. Hvordan den smagte, melder historien ikke noget om, men for testens ene dommer ville det, at den var hjemmelavet, formentlig have givet pluspoint på forhånd.

Enestående cremet konsistens
»Jeg køber aldrig færdiglavet hummus. Jeg laver det altid selv. Det bliver bare bedre«, siger madblogger og -skribent Mira Arkin og understreger et tema, som er gennemgående for testen: Jo tættere på hjemmelavet, hummussen fremstår, jo højere scorer den på skalaen fra 1 til 6.



I toppen dækker »ikke så tosset« med klassisk dansk underspillethed over testens to topscorere, Deli Hummus og Sun Salat Hummus, der begge tager point for en cremet konsistens, som ifølge Mira Arkin er stort set umulig at opnå selv. Og havde Deli Hummus smagt bare en my bedre, ville testen faktisk have haft en enlig vinder. Historisk ringe

På vej mod bunden runder vi kort en hummus, der lige så godt kunne have været en billig mayonnaise, men det er testens to dåseudgaver, Levevis Hummus Dip og Hummus Conserves Chtaura, der får klart den hårdeste medfart af begge dommere. Både konsistens, udseende og smag er den helt gal med, og sidstnævnte får faktisk den tvivlsomme ære at være historisk i Bente Larsens karriere som tester.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter