Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
fuldkorn? Det ene produkt, Marabou Choco Grain, markedsføres blandt andet med udsagnet 'Endelig! Fuldkorn som smager mmm...'.  »Man skal jo ikke have fuldkorn gennem et slik-produkt«, siger madekspert.
Foto: PR

fuldkorn? Det ene produkt, Marabou Choco Grain, markedsføres blandt andet med udsagnet 'Endelig! Fuldkorn som smager mmm...'. »Man skal jo ikke have fuldkorn gennem et slik-produkt«, siger madekspert.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ekspert: Tulip og Marabou manipulerer med kostråd

Fedtreduceret bacon og slik med fuldkorn er »usmagelig manipulation«.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskerne skal spise mere fuldkorn og vælge magert kød, lyder det blandt andet i de nye kostråd.

Men fødevareindustrien har tolket de udsagn lige lovligt kreativt, mener ernæringsekspert Preben Vestergaard Hansen.

Han kritiserer i metroxpress to nye produkter fra Tulip og Marabou for at slå plat på sundheden ved at lokke med nogle sundhedsgevinster, på trods af at varerne reelt er usunde.

»Fødevareindustrien bliver ved med at råbe op om, at de gerne vil lave sundere produkter, men de manipulerer med kostrådene på en usmagelig måde«, siger Preben Vestergaard Hansen fra Professionshøjskolen Metropol.

LÆS ARTIKEL

Det ene produkt, Marabou Choco Grain, markedsføres blandt andet med udsagnet 'Endelig! Fuldkorn som smager mmm...'.

Den anden vare, Tulip fedt-reduceret bacon, slår på '30 procent mindre fedt' og 'bacon på en lettere måde'.

»Man skal jo ikke have fuldkorn gennem et slik-produkt. Og reelt er der ingen sundheds-gevinst ved fedtreduceret bacon, for den helt store synder er saltindholdet og tilberedningsmetoden, der kan være kræftfremkaldende«, siger Preben Vestergaard Hansen til metroxpress.

Tulip er afvisende over for kritikken:

»Vi har faktisk også reduceret mængden af salt, men vi har valgt at slå på fedtindholdet, fordi forbrugerne er mest optaget af det«, siger kommunikationschef Rune Jungberg Pedersen til metroxpress.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Mondelez, der står bag Marabou.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden