Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Irma fjerner testvindende kapselkaffe fra hylderne

Vinderkaffen kan ødelægge kaffemaskinen på grund af hårde kapsler. Løsning på vej.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Irma, der forrige lørdag vandt Politikens smagstest af kapselkaffe til Nespressos kaffemaskiner, har måttet stoppe salget af kaffen indtil videre.

Det er sket efter flere kundehenvendelser om, at kapslerne i Irmas Udvalgte Espresso ikke passede korrekt til alle Nespresso-maskinerne, og at det var svært at få hul ind til kaffebønnerne.

Baggrunden er, at Irma har satset på at undgå at bruge aluminium i kapslerne, fordi det er et metal, der er svært at affaldssortere, når det bare smides i skraldespanden. I stedet er der anvendt plast, men det har foreløbigt givet bagslag, så nu kan der gå to til tre uger, før vinderkaffen igen er på hylderne i en forbedret kapsel, fortæller varechef i Irma, Leif Skree Larsen.

Salget rykker 200-300 procent

»Når man vinder sådan en test, så rykker salget mellem 200 og 300 procent. Og med en aktiv kundekreds får vi også langt flere henvendelser. Det har givet os oplysninger om kapslerne, som vi ikke får på anden vis«, siger Leif Skree Larsen.

LÆS ARTIKEL

Han fortæller, at Irma har testet kapslerne i vinderkaffen på én maskine uden problemer.

»Men vi har fået flere kunder af en type, som vi kalder like-users, som måske ikke drikker så meget kaffe, men til gengæld drikker god kaffe nogle gange om ugen. Og de reagerer, hvis der er noget, der ikke fungerer optimalt«, siger Leif Skree Larsen.

Nu er fabrikken i Holland ved at lave en tyndere kapsel.

»Vi kan sælge kapslerne, der passer til Nespressos maskiner, fordi Nespressos patent på kapslerne er udløbet. Og vi har valgt at lave dem uden at bruge aluminium til beholderen af hensyn til miljøet«, fortæller Leif Skree Larsen.

Kapselmærket har været solgt i Irma siden september sidste år.

Det har været kritiseret, at kapslerne var så hårde, at de ødelagde Nespresso-maskinerne?

»Det er ikke det indtryk, vi får fra kundereaktionerne. Vi har dog i to tilfælde erstattet en Nespresso-maskine per conduite, men det er ikke blevet opklaret, hvad der var årsagen til, at de var beskadigede, eller om de for eksempel bare var slidte«, siger Leif Skree Larsen.

Men hvorfor undgår i aluminium, når det tilsyneladende er nemmere at få en kapsel lavet af aluminium til at fungere i maskinen?

»Fordi aluminium er et miljøproblematisk stof, som ikke kan indvindes fuldt ud igen fra husholdningsaffaldet«, siger Leif Skree Larsen.

Ikke desto mindre er selve låget til kapslen på Irmas Udvalgte Espresso stadig lavet af aluminium.

»Alulåget arbejder vi på at ændre til ligeledes at være en plastfolie«, siger Leif Skree Larsen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden