Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

dobbeltmoral? Debatten har raset, siden fødevareministeren i går anklagede danske supermarkeder for dobbeltmoral, når de med den ene hånd bryster sig af økologi og bæredygtighed og med den anden tager den samme avance i procent som på varer til 20-30 kroner.
Foto: Jacob Ehrbahn

dobbeltmoral? Debatten har raset, siden fødevareministeren i går anklagede danske supermarkeder for dobbeltmoral, når de med den ene hånd bryster sig af økologi og bæredygtighed og med den anden tager den samme avance i procent som på varer til 20-30 kroner.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Coop: Vi sænker avancen på økokylling, hvis ministeren sænker momsen

Coop vil gerne sælge økokyllinger med tab, hvis ministeren så sænker momsen.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Supermarkedskæden Coop vil gerne sætte sin fortjeneste på økokyllinger ned - hvis staten til gengæld sætter momsen ned med et tilsvarende antal procent.

Det siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen, efter kæden er blevet anklaget af fødevareminister Dan Jørgensen (S) for at have for høje avancer på økologisk kylling.

»Hvis Dan Jørgensen sætter statens fortjeneste på de økologiske kyllinger ned fra de nuværende 25 procent moms, vil vi godt tilbyde at sætte vores avance ned med det samme antal procent - uagtet at det vil betyde, at vi kommer til at sælge de økologiske kyllinger med tab«, skriver Jens Juul Nielsen i en mail til Politiken.

Coop, der driver Irma, SuperBrugsen, Fakta og Kvickly, har betydelig højere avancer målt i kroner og ører på økologisk kylling. Kyllingerne i kædens supermarkeder koster mellem 110 og 190 kroner, afhængig af størrelsen.

LÆS ARTIKEL

Debatten har raset, siden fødevareministeren i går anklagede danske supermarkeder for dobbeltmoral, når de med den ene hånd bryster sig af økologi og bæredygtighed og med den anden tager den samme avance i procent som på varer til 20-30 kroner - hvad der bliver en langt højere fortjeneste i kroner, fordi varen som udgangspunkt er dyrere.

Dan Jørgensen kører lige nu en form for ’underskriftsindsamling’ via et opslag på sin Facebookprofil, hvor han opfordrer folk til at trykke 'like', 'hvis du - som mig - mener, de bør sætte prisen på økologi ned'.

Det har mere end 4.000 brugere gjort. Men mange brugere anfører, at Dan Jørgensen også er dobbeltmoralsk, når det i virkeligheden er staten, der via momsen har den største fortjeneste, når du køber en økologisk kylling. Dan Jørgensen afviser dog at arbejde for en differentieret moms.

Også kyllingeslagteriet Gråsten har et tilbud til supermarkederne. Nemlig at kvit og frit tage kyllinger, der ikke er blevet solgt inden datoudløb, retur. Til gengæld skal supermarkedskæderne sænke deres avance til samme kronebeløb som en almindelig kylling.

»Vort kommende returkoncept er færdigudviklet og planlagt til at blive introduceret 1. august, men vi er 100 procent klar og kan starte allerede i morgen, hvis en eller flere kæder er med på konceptet«, fortæller direktør Gunder P. Jensen, Gråsten Fjerkræ.

»Jeg vil tro, vi på den måde kan reducere prisen i butikkerne med 15-20 procent«, siger direktøren. Det svarer til 30 kroner for en kylling til normalt 150 kroner.

Coop siger, at kæden er positiv over for tilbuddet, men at den har en række uddybende spørgsmål, inden den tager stilling til tilbuddet.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden