0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Høner skal beholde næbbet

Ægproducenter vil stoppe afnæbning, men kender til risiko for blodbad i hønsegården.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
 SOFIA BUSK
Foto: SOFIA BUSK

Afnæbning. Daggamle kyllinger i skrabe- og frilandshøneklasserne bliver i dag hængt op i halsen og kørt igennem en maskine, som varmer spidsen af deres næb så meget op, at den falder af efter et par dage uden at vokse ud igen. Den praksis kan snart være slut.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Noget af det første, hønekyllinger til ægproduktion oplever i livet, er at få et hak i næbbet. Daggamle kyllinger i skrabe- og frilandshøneklasserne bliver i dag hængt op i halsen og kørt igennem en maskine, som varmer spidsen af deres næb så meget op, at den falder af efter et par dage uden at vokse ud igen.

Men den praksis kan snart være slut, lyder det fra ægproducenternes organisation under Landbrug & Fødevarer, Danske Æg, hvis medlemmer står for over 90 procent af landets ægproduktion.

»Sidste år stoppede vi med at trimme næb på burhønsene, og nu har vi sat projekter i gang for at undersøge, hvordan vi skal gribe det an med at gøre det samme med skrabehønerne og frilandshønerne«, siger Jørgen Nyberg Larsen, sektorchef for Danske Æg.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere