VEJLEDNING. Fra senere på året vil man kunne læse på Coops egne varer, hvordan emballagen skal sorteres.
Foto: THOMAS BORBERG (Arkiv)

VEJLEDNING. Fra senere på året vil man kunne læse på Coops egne varer, hvordan emballagen skal sorteres.

Fødevarer

Konservesdåsen skal lære dig at sortere affald

Snart kan du læse på fødevarer, hvad du skal gøre med den tomme emballage.

Fødevarer

»Skriv på emballagen til vores dagligvarer, hvordan den skal sorteres, når vi smider den ud«.

Den enkle idé kommer fra den 32-årig datalogistuderende Thomas Kjeldsen fra Odense og får nu Coop, der blandt andre står bag dagligvarekæderne Kvickly, Super-Brugsen og Fakta, til at ændre praksis.

Lettere vej til genanvendelse »Coop har valgt straks at realisere den. Det betyder, at allerede fra i år vil man på Coops egne varer kunne læse, hvordan emballagen skal sorteres, så det bliver enkelt for forbrugerne at gøre en mærkbar forskel for miljøet«, skriver Coop i en pressemeddelelse.

Det nye initiativ skal gøre det lettere for forbrugerne at affaldssortere korrekt og dermed sikre øget genanvendelse af emballagematerialerne.

Forslaget fra den studerende i Odense er fremkommet i forbindelse i med uddelingen af ’Coop Grøn Idépris’, hvor den blev vurderet som den bedste ud af mere end 1.400 ideer til, hvordan man kan styrke miljøet i relation til dagligvarer.

Ansvarlighedsdirektør hos Coop, Anna Lise Mortensen, roser vinderideen for at være enkel og »meget anvendelig for forbrugerne, og den kan realiseres med stor effekt«.

Forbrugere: Oplysning, tak!

Behovet for initiativer som dette er tilsyneladende efterspurgte blandt forbrugerne.

I hvert fald mener knap 95 procent af danskerne ifølge en forbrugerundersøgelse foretaget af Coop i år, at det er vigtigt eller meget vigtigt, at pap, plastik, glas og metal bliver genbrugt. Samtidig mener omkring halvdelen, at bedre sorteringsanvisning på emballagen ville hjælpe dem til i højere grad at sortere deres affald.

LÆS OGSÅ

Fra Miljøministeriet lyder der ifølge pressemeddelelsen også rosende ord til ideen om bedre sorteringsvejledning på dagligvareemballagen:

»Vi smider hvert år tonsvis af konservesdåser, syltetøjsglas og anden emballage i skraldespanden, så værdifulde materialer ender på forbrændingen. Regeringen har et mål om, at vi skal genanvende mere end dobbelt så meget husholdningsaffald i 2022, og det er i høj grad emballage. Det er derfor fantastisk med en idé, der hjælper forbrugerne til, at vi i fællesskab kan nå målet«, udtaler miljøminister Kirsten Brosbøl, som i går overrakte vinderprisen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce