Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Topping. Politiken har testet revet ost, som mange danskere bruger som topping til pizza og lasagne. De fleste produkter var en smule karakterløse ifølge dommerne.
Foto: Rune Pedersen

Topping. Politiken har testet revet ost, som mange danskere bruger som topping til pizza og lasagne. De fleste produkter var en smule karakterløse ifølge dommerne.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Testdommer: Vinder-mozzarella må være noget for Bridget Jones

Økologien taber i test af otte varianter af klassisk reven mozzarella.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Otte poser ost. Ingen topkarakter og bare tre i den øverste halvdel af karakterskalaen. Det er resultatet af Politikens test af den populære topping til den hjemmelavede pizza og lasagne: den revne mozzarella.

Selv om to rammer 4 og en enkelt 5 tjektegn, er de to dommere generelt meget lidt imponerede over den færdigrevne ost, og topscoreren, der blot hedder Mozzarella revet ost, hiver da heller ikke større ros end ’okay’ og ’fin’ med hjem.

»Den er blød og smager okay, og den er helt klart den bedste i mine øjne. I den nyeste Bridget Jones-bog, ’Mad About the Boy’ (’Vild med ham’, red.), spiser hun hele tiden reven ost ud af posen, og der vil jeg anbefale hende den her«, siger Mira Arkin, der er madblogger og -skribent for blandt andre Gastro, og tilføjer: »Men jeg bruger generelt ikke mozzarella, for jeg synes ikke, det smager af noget. Skal jeg bruge reven ost, køber jeg cheddar, emmentaler eller gruyere«.

Mozzarellaen kommer fra Syditalien og blev oprindelig lavet på mælk fra den italienske vandbøffel, men i dag produceres den også på komælk. På grund af dens høje fugtighed blev den traditionelt spist dagen efter fremstilling, men teknologiske landvindinger såsom køleskab og vakuumpakning har forlænget ostens levetid betragteligt. Den revne mozzarella er en tør ost, der er fremstillet af skummetmælk.

I 2013 blev der solgt ca. 6,95 millioner poser reven ost i Coops butikker tilsammen – Kvickly, SuperBrugsen, DagliBrugsen, Fakta, Fakta Q og Irma – mod ca. 6,8 millioner poser året før. I løbet af testen vurderer dommerne ostene i både kold og smeltet form, og i forhold til det sidste skuffer især Naturmælks økologiske ost. Den når nemlig slet ikke at smelte, hvilket fra starten trækker voldsomt ned. At den også er meget gummiagtig – et skudsmål, flere oste i øvrigt får med sig – og meget tør, gør, at den rammer bunden med bare 1 tjektegn.

LÆS ARTIKEL

Testens største comeback står Budget mozzarella for. Rå smager den af plastikposen, den kommer i, men den redder 4 tjektegn hjem på en okay smag og en god konsistens i smeltet form. Alligevel vil Lene Vietz, der er kok og og underviser i kursusafdelingen på Hotel- og Restaurationsskolen, fortsat holde sig fra den færdigrevne ost.

»Jeg køber det aldrig. Jeg synes ikke, det smager af noget, og så har det noget industrielt over sig, hvor jeg ikke føler, jeg ved, hvad der er i. Og når du har stået og lavet din egen pizza fra bunden med hjemmelavet tomatsovs og det hele, synes jeg, det er ærgerligt at putte den her slags ost hen over. Vi må indtage et vist antal kalorier hver dag, og der ville jeg vælge at prioritere dem bedre. Det er synd at bruge dem på det her«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden