0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Halvdelen af de fisk vi køber er opdrættede

Hveranden fisk vi spiser har aldrig svømmet frit. DTU vil tjekke næringsindhold.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
MIE BRINKMANN
Foto: MIE BRINKMANN

400.000. Så mange tons fisk, ål og muslinger produceres der hvert år i danske hav- og dambrug. Størstedelen eksporteres.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Flere og flere af de fisk, vi putter i fiskefrikadellerne og lakselasagnen har hverken svømmet frit rundt i verdenshavene eller de norske elve.

De kommer i stedet fra hav- eller dambrug, hvor fisk, skaldyr og tang opdrættes og dyrkes.

Faktisk voksede produktionen af fisk i akvakultur, som det hedder, med 91 procent fra 2003 til 2010. I samme periode steg mængden af vildtfanget fisk kun med tre procent, og det betyder, at flertallet af de laks og ørreder, vi steger på panden, inden for få år vil stamme fra opdræt.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts