0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hospitaler spilder mad i massevis

Omkring halvdelen af maden røg i skraldespanden, da forskere fulgte to hospitalsafdelinger.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
 FINN FRANDSEN
Foto: FINN FRANDSEN

Madspild. En af årsagerne til spildet er, at maden skal bestilles tre dage forud, og i mellemtiden kan nogle af patienterne være udskrevet eller flyttet til en anden afdeling.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Kød, salat, kartofler og pålægssnitter – over halvdelen af maden på serveringsvognene blev smidt direkte i skraldespanden på to afdelinger på Aalborg Universitetshospital, fordi patienterne ikke spiste det.

Det observerede ph.d.-studerende Kwabena Ofei fra Aalborg Universitets forskergruppe i ernæring og offentlige måltider, da han fulgte madvognene tæt gennem to uger og målte og vejede alt, hvad der blev serveret og gik til spilde.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

Læs mere