Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
miljøuvenligt. Det smager godt, mener mange. Men kaffekapsler lavet af aluminium er ikke godt for miljøet, hvis de ikke bliver samlet ind igen, så metallet kan støbes om til nye kapsler.
Foto: Nespresso

miljøuvenligt. Det smager godt, mener mange. Men kaffekapsler lavet af aluminium er ikke godt for miljøet, hvis de ikke bliver samlet ind igen, så metallet kan støbes om til nye kapsler.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu kan du sende brugte kaffekapsler til genbrug

Nespresso lancerer som de første i Danmark et privat genanvendelsessystem i dag.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er nemt og hurtigt at smide en kapsel i maskinen og trykke på knappen. Men godt for miljøet er Danmarks største kaffe-dille i nyere tid ikke.

Det faktum vil den internationale kaffemastodont Nespresso råde bod på ved at indføre indsamling af de mange brugte kaffekapsler, så de kan bruges igen i stedet for at blive kørt til forbrænding med det almindelige husholdningsaffald.

Nespressos kaffekapsler er lavet af aluminium, fordi det materiale ifølge producenten selv er det bedst egnede til at bevare kaffens aroma. Men hvor aluminium er enkelt og billigt at genanvende, er det til gengæld en miljøbelastning at producere fra nyt.

»Aluminium er det bedste materiale til at beskytte kaffen mod ilt og sollys, der kan forringe kaffens smag og aroma. Vi bruger altså aluminium for at kunne levere vores velkendte højkvalitetskaffe. Samtidig ønsker vi at tage et ansvar, når det kommer til bæredygtighed. Aluminium kræver ressourcer at udvinde, og dem vil vi gerne spare på ved at genanvende kapslerne«, udtaler Johan Bäckström, landechef i Nespresso Danmark, i en pressemeddelse i forbindelse med lanceringen af genbrugssystemet i dag.

Kundernes skal indsamle kapslerne

Genanvendelsessystemet kommer til at fungere ved, at Nespressos kunder indsamler deres egne brugte kapsler og afleverer dem hos et af de mere end 30 genanvendelsespunkter landet over, heriblandt Nespressos tre flagskibsbutikker i København, Aarhus og Lyngby. Herefter bliver kapslerne opsamlet og omsmeltet til nye produkter.

Ved at genanvende kapslerne kan man ifølge Nespresso spare 95 procent af den energi, der typisk skulle have været brugt til at udvinde nyt aluminium.

Baggrunden for indsamlingen af kaffekapsler er en lovændring, som giver virksomheder lov til at oprette private genanvendelsesordninger i Danmark. De nye regler muliggør Nespressos genanvendelsessystem, som i forvejen er indført i 27 lande verden over.

Nespressos patent på at producere kaffekapsler til egne kaffemaskiner er udløbet, og det har fået danske Irma til at forsøge at finde en alternativ løsning på de populære kaffekapslers indbyggede miljøproblem. Butikskæden lancerede tidligere i år kapsler af plastik under eget navn, men måtte fjerne kapslerne fra hylderne igen, da det viste sig, at plastikken var for tyk til at fungere godt nok i Nespressos maskiner.

Irma lovede dengang at vende tilbage med nye kapsler lavet af tyndere plastik og varslede samtidig, at man også arbejder på en mere miljørigtig erstatning for selve låget på kapslerne, som i første omgang stadig er lavet af aluminium.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden