0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Derfor er vi vilde med shawarma

Smagsanalytiker Michael René giver sig bud på, hvorfor sharwama hitter.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Peter Klint
Foto: Peter Klint

lækker. Flere smage gør sharwamaen til en god smagsoplevelse.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hvorfor får vi mundvand alene ved tanken om en god shawarma? Fordi shawarmaen – ligesom den ristede hotdog - udgør den fuldendte smagsoplevelse, forklarer Michael René, der er fødevareekspert, smagsanalytiker og lektor på Professionshøjskolen Metropol:

»Det er et måltid, der indeholder den perfekte balance mellem de fem grundsmage. Ligesom den ristede hotdog, som i mange år også har været utrolig populær som fastfood hos danskerne, indeholder retten en afbalanceret blanding af surt, sødt, salt, bittert og umami«, siger han.

LÆS ARTIKEL

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts