0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sådan kan du undgå at blive smittet med MRSA gennem kød

Simple forholdsregler kan holde den frygtede bakterie fra dit middagsbord.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
 MADS NISSEN
Foto: MADS NISSEN

RISIKO. Især fars må forventes at indeholde MRSA-bakterier over det hele, siger professor Henrik Westh, der anbefaler at gennemstege frikadeller til minimum 70 grader.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Kan svine-MRSA smitte dig gennem det kød, du tilbereder derhjemme? Fødevarestyrelsen kalder risikoen minimal, men en række eksperter mener afgjort, at du kan blive inficeret med den frygtede bakterie, når du håndterer frikadellerne og mørbraden ved dit køkkenbord, hvis ikke du tager dine forholdsregler.

LÆS ARTIKEL

En stikprøve som TV Syd har betalt DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsen for at lave, viser, at hver femte pakke svinekød indeholder MRSA. Men ifølge professor Henrik Westh fra MRSA Videncenter på Hvidovre Hospital, er der ikke grund til at frygte svinekød i madlavningen.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere