0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Advarsel: Børn og gravide bør ikke spise frisk tun

Det er risikoen for kviksølv, der får Fødevarestyrelsen til at slå alarm.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
MAGNUS HOLM (Arkiv)
Foto: MAGNUS HOLM (Arkiv)

TUN. Risikoen for kviksølv får Fødevarestyrelsen til at stramme anbefalingerne for indtag af frisk tun for børn og gravide.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Fisk er sundt, og oftest får vi tudet ørerne fulde af anbefalinger om at spise mere af kødet med våd herkomst.

Men ikke alle slags er lige velegnede til alle befolkningsgrupper, og derfor fraråder Fødevarestyrelsen nu både gravide, ammende og kvinder, der forsøger at blive gravide, samt alle børn op til 14-års alderen mod at spise frisk tun.

Problemet med den ellers populære fisk er, at man selv ved indtag af relativt lave mængder frisk tun kan få kviksølv i skadelige mængder. Og det kan skade udviklingen af hjernen hos både børn og fostre.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter