0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

800 kroner kiloet: Derfor er gourmet-salt så dyrt

Specialsalt - også kaldet sydesalt havsalt eller kryddersalt - sluger en stadig større del af danskernes saltbudget.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Langkilde Morten
Foto: Langkilde Morten
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

En almindelig husstand bruger årligt 43 kroner på køkkensalt, så udgiften nipper kun til husholdningspungen. Men tallet fra Danmarks Statistik er alligevel bemærkelsesværdigt, fordi beløbet i faste priser, altså renset for inflation, næsten er tredoblet siden 1994, hvor vi kun kastede for 15 kroner salt i den hjemlige madlavning.

Årsagen er gourmetsalt, som sælges til svimlende priser i forhold til almindeligt køkkensalt, der fås for 2,50 kroner kiloet. Kiloprisen er sjældent under 100 kroner, og for små poser med 50-80 gram når den over 800 kroner.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter