0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Flere vil have fødevarer, der er fri for noget

Supermarkeder satser benhårdt på såkaldt ’fri for-varer’. Især glutenfri varer driver udviklingen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
VALENTE DITTE
Foto: VALENTE DITTE
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Glutenfri æbleskiver og pizzamel. Laktosefri drikkeyoghurt og madlavningsfløde. Blot fire varer blandt et voldsomt stigende antal såkaldt fri for-varer i de danske supermarkeder.

»Der er ingen tvivl om, at produkter, der har særlige egenskaber, vinder stort indpas lige nu. Vi ser det i reklamer og på hylderne«, siger ernæringsekspert Preben Vestergaard Hansen fra Professionshøjskolen Metropol.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere