0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Skandalen om kinesisk honning lavet af døde bier, soyasause, rådne ris og aluminiumsulfat

I Kina er der omfattende svindel med honning. Alle i branchen kender til det. Og det er nemt at finde den - ulækre - opskrift på nettet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
LARS HANSEN
Foto: LARS HANSEN

RÅVARE. Ægte levende bier er dyre som honningsproducenter, så i Kina er det udbredt at fremstille den gyldne spise efter mange mærkelige ingredienser.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hvordan laver man falsk honning? Det er nemt at finde opskriften på internettet i Kina. Du skal bruge soyasauce, døde bier, bikage og aluminiumsulfat. Nogle mener også, at man kan få gode resultater ved at blande det hele op med rådne ris.

Nu er der så dukket flere ton falsk honning op i Danmark. Det kommer fra Scandic Food i Vejle, og er blevet solgt til butikker over hele landet.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement