Boblevand. Købe-danskvand er langt dyrere end at lave sin egen danskvand.
Foto: ANDERS RYE SKJOLDJENSEN

Boblevand. Købe-danskvand er langt dyrere end at lave sin egen danskvand.

Fødevarer

Lav din egen danskvand for en slik

Det koster op til 2 kroner literen at lave danskvand på egen sodavandsmaskine.

Fødevarer

Du slipper for at slæbe flasker, og så sparer du oven i købet en masse penge, hvis du selv tilsætter kulsyre til din postevand.

Hjemmelavet danskvand kan nemlig laves for under to kroner literen.

Har man først en sodavandsmaskine, koster det cirka 100 kroner at genopfylde en kulsyrepatron på 425 g kulsyre. Denne rækker til 50-60 liter danskvand, hvilket giver en literpris på mellem 1,66 og 2 kroner.

Det er over dobbelt så billigt som nogle af de billigste danskvand, som Politiken har testet, nemlig Danskvand Apollonaris, som koster 4,50 kroner literen samt Saskia Mineralvand med Brus, der koster 5 kroner literen (begge priser er uden pant).

Sammenlignet med nogle af de andre testede danskvandsmærker på markedet såsom Ramlösa Original, der koster 31,90 kroner literen, og Voss Sparkling Water, der koster 31,18 kroner literen, er det 16 gange billigere at lave danskvand selv.

I Politikens test klarer disse to dyre drikke sig endda dårligst, hvad angår smagen, så alt i alt giver det god mening at lave sin egen danskvand, medgiver sensoriker Michael René:

»Hjemmelavet danskvand smager fint og er ganske udmærket. I Danmark, hvor vi har godt drikkevand, giver det god mening at lave det selv, ikke mindst når der er så mange penge at spare i forhold til købevand«, siger Michael René, som er lektor ved professionshøjskolen Metropol i København.

Han oplyser, at der vil være små variationer i smagsoplevelsen med det hjemmelavede boblevand, fordi der er geografiske forskelle i drikkevandets kvalitet.

Priseksemplerne på hjemmelavet danskvand tager udelukkende udgangspunkt i literpriserne på de mærker, som er med i Politikens test. Der findes en lang række andre mærker på markedet med andre priser.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Mona Samir Sørensen eller Familieliv og Sundhed, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce